Szepo

2015 a kínai asztrológia, valamint az aritmológia szempontjából

Dénes Mária
Dénes Mária   ·   5 éve   ·   9821   ·   Sorsfigyelő

A kínai asztrológia szerint 2015 a Kecske éve és február 9.-étől kezdődik. A Bak alapvetően a törvényekkel, a törvények ismeretével, ismertetésével és alkalmazásával áll kapcsolatban, vagyis az egész megnyilvánulásunk, forma és tartalomvilágunk alapjaival.Ez az év leginkább a törvényes és törvénytelen közötti megkülönböztetés, a lelkiismeretes vagy lelkiismeret nélküli magatartás, a magasabb, de finomabb értékeknek a figyelembe vétele illetve a közösségi magatartás mellett maradás terén jelent komolyabb kihívásokat, ezen a téren igényel a leginkább éberséget.  

2015 a kínai asztrológia, valamint az aritmológia szempontjából

A kínai Kecske az európai asztrológiában a Bak jegyének felel meg.

A Bak alapvetően a törvényekkel, a törvények ismeretével, ismertetésével és alkalmazásával áll kapcsolatban, vagyis az egész megnyilvánulásunk, forma és tartalomvilágunk alapjaival.
Ez az év leginkább a törvényes és törvénytelen közötti megkülönböztetés, a lelkiismeretes vagy lelkiismeret nélküli magatartás, a magasabb, de finomabb értékeknek a figyelembe vétele illetve a közösségi magatartás mellett maradás terén jelent komolyabb kihívásokat, ezen a téren igényel a leginkább éberséget. Különösen azon személyeknek fontos nagyon odafigyelni eme mélyebb megkülönböztetésekre, akiknek a születési képletükben a Bak negatívan jelenik meg (mint karma pont, negatívan fény-szögelt bolygók) s keveset dolgoztak fel életük során eme problematikából. Ők lesznek a leginkább hajlamosak rosszul ítélni meg az általános helyzetet, a helyzetüket s rossz döntéseket hozni ennek következtében.
Az elkövetkező évben tehát a létezést fenntartó legalapvetőbb törvényszerűségek a minél tágabb és ugyanakkor minél személyesebb megértésére érdemes fókuszálnunk, ugyanakkor legalább ilyen fontos a lelkiismeretünk hangjának komolyan vétele, a belső alázat, a sors törvényekkel való együttműködés. A törvényszerűségek minél tisztább, átfogóbb megértésére tett erőfeszítések, az azok szellemében tett lépések, személyes erőfeszítések később, hosszútávon meghozzák a maguk pozitív eredményeit, legyen szó akár párkapcsolatról, egészségről, munkáról, gyereknevelésről, tanulmányokról stb.
A Bak erőterére pozitívan a bölcsesség, a mértékletesség, az előrelátás, a közösségben gondolkozás, a megfontoltság, összeszedettség, kitartás, szorgalom, komolyság, megbízhatóság, alaposság jellemző.
Negatívan pedig a makacsság, a csökönyösség, a szűk látókörű, anyagias pragmatizmus, a gőg, az összeférhetetlenség, a lenézés, az önbizalomhiány, a türelmetlenség, erőszakosság, merevség, pesszimizmus, hamis tekintély tisztelet, tekintély elvárás, közhelyesség.

Ugyebár az élő kecske (az asztrológiai Bak és Kecske szimbóluma) a sziklás hegycsúcsokon, kiálló, vékony szirteken kecses magabiztossággal, játékossággal ugráló állat. Eme veszélyekkel dacoló magabiztosságot az élet bármely területén a rengeteg gyakorlás, hely közvetlen kitapasztalása, a fokozott figyelni tudás, személyes odaedződés biztosítja.
Különben ezen a magas hegyes, meredek Bak jellegű vidéken bármely félrelépés, figyelmetlenség végzetes következményekkel jár, járhat. Ég és föld között ez az a hely ahol legközelebb érezheti magát az ember a szellem valóságához, mivel a fizikailag kiemelkedik és eltávolodik, ezáltal rálátást nyer az előtte elterülő tájra, annak jellegzetességeire, de ez az a hely, ahol a legnyilvánvalóbb a fizikai valóság letagadhatatlan és kényszerítő mivolta. Ez utóbbit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Teljes valóságában és megkerülhetetlenül tudatosul fizikai mivoltunk, szükségleteink, s nem utolsó sorban személyi határaink. A nagy hegyek között a vadonban, ahol a bakkecskék élnek, nem csupán az tudatosul, hogy mindenkinél fentebb küzdöttük magunkat, hanem az is, hogy ez az egész hely a mi személyünknél sokkal hatalmasabb, látványában, időtállóságában. A fizikai síkon legalábbis. Alázatra, tiszteletre és főképp józanságra tanít.
A magashegyi élet jellemzője, hogy mindent ami nem közvetlenül szolgálja az Életet, mindent ami nem funkcionális ki kell hagyni a képből. Csak a legfontosabbak maradnak, a lényeg tud megmaradni, az maradhat meg, a többi lemorzsolódik, különben nem lehet előre jutni.
A Himalája lábainál élő tibetiek nem kívánták megtámadni a Himalája hegycsúcsait. Ebben célt látni tipikus nyugati öncélú egyéni teljesítményben való gondolkozás, valamint a belőle táplálkozó ambíció. A tibetiek „csúcstámadásai" nem kívül, hanem belül, a szellemben voltak, a hegy az Egy-ség, az Örökkévalóság szimbólumaként az Istenek helye volt. Itt is látszik a különbség a kétféle valóságszemlélet között. Most abba ne menjünk bele, honnan gondolom én, hogy kezdődnek az öncélúságok mindkét oldalon, mind a nyugati mind a keleti oldalon.

 Dénes Mária

  Forrás: http://asztrologia.ro/   |  

A betegség egyik forrása: a lelki tehetetlenség érzet
A betegség egyik forrása: a lelki tehetetlenség érzet
Tudjuk már, hogy a betegségek a hosszan, többszörösen, valójában naponta ismétlődően, megélt, vagy kevesebbszer ugyan, de sokkszerűen és mélyen átélt negatív érzelmekből alakulnak ki.  A negatív ...

Dénes Mária  ·   17 órája   ·   Sorsfigyelő  ·   0  

A Vénusz - a születési képletünkben
A Vénusz - a születési képletünkben
A Vénusz által megtestesített teremtő-erő az a magnetikus, vonzó erő, amelynek hatására a két nagy polaritás, a férfi és a női, egymáshoz kezd vonzódni, el kezd közeledni, egyesülni, kiegyenlítődni ...

Dénes Mária  ·   11 hónapja   ·   Sorsfigyelő  ·   0  

A Nap - a születési képletünkben
A Nap - a születési képletünkben
A Nap az öröklétbe ágyazott, de onnan kilépő, megnyilvánult egyéni éntudatot, önérzékelést és önértékelést jeleníti meg a születési képletben.A csillagjegy amelyben található a születési ...

Dénes Mária  ·   4 éve   ·   Sorsfigyelő  ·   0  

Felkészülésem a természetes, otthon szüléseimre
Felkészülésem a természetes, otthon szüléseimre
Az évek folyamán számos jövendőbeli, vagy már gyereket szült kismama szellemi alapállását, lelki történéseit követtem végig a várandóság alatt a saját szüléseimen kívül. Volt amikor tudatosan ...

Dénes Mária  ·   5 éve   ·   Sorsfigyelő  ·   0  

Az asztrológia logikája
Az asztrológia logikája
„Való, hazugság nélkül, biztos és igaz. Ami fent van megfelel annak ami lent van, és ami lent van megfelel annak ami fent van, hogy az egyetlen Isten varázslatának műveletét végrehajtsd. “   Hermész ...

Dénes Mária  ·   6 éve   ·   Sorsfigyelő  ·   0  
 • Bejelentkezés
  Automatikus bejelentkezés


  Regisztráció  |  Elfelejtettem a jelszót
 • Jelszó kérése
  Egy új jelszó lesz generálva és elküldve a beírt e-mail címre,
  amelyet belépés után a saját fiókom menüben bármikor megváltoztathatsz.  Belépés  |  Regisztráció