Szepo

A létezés őselvei: a bolygók szimbolikája

Feltöltötte: János-Széll István   ·   7 éve   ·   12883   ·   Ez meg az

Az asztrológia alapját a bolygók szimbolikus jelentésének megértése képezi. A bolygók ugyanis azok az ős - elemek, princípiumok, amelyekből az egész asztrogram elemek értelme levezethető.Mindegyik bolygó egy - egy időminőséget, lételvet jelenít meg. Vagyis egy bennünk (is) létező tulajdonságot. Az asztrológia megértéséhez az un. analogikus gondolkodás elsajátítása szükséges. Ahogy létezik lineáris logika, úgy analógiás vagy függőleges logika is létezik. Az analógiás logika az "ami fent, az lent" logikája, azaz a különböző létezési síkok (dimenziók) közötti megfelelés logikája. A lineáris logika egy dimenzióban dolgozik, a függőleges logika a dimenziók közötti kapcsolatot értelmezi. Lineáris (tudományos) logikával az asztrológia nem hogy nem érthető, hanem teljesen komolytalan.

A létezés őselvei: a bolygók szimbolikája

NAP

A Nap a személyiség, a tudat jelképe. Hozzátartozik a férfi lételv, a tevékenység, a bátorság, a kiállás, vidámság, életkedv, pozitív gondolkodás. A szervek közül a szív, hátgerinc, mellkas.
A horoszkópban a Nap a személyiség alapszínezetét mutatja meg. Az, amit úgy használnak, hogy ki melyik jegyben született, az a Nap állására vonatkozik. Tehát ha valaki Kos, akkor azt jelenti, hogy a Nap az asztrogramjában a Kos jegyében áll. A Nap a Yang, a tudatos én, lehet az Egó, vagy lehet a felettes én, jelenti az apát, de jelenti a megvilágítást, értelmezést, látást. A Nap a nappali tudat lételve, a teremtés, az alkotás.
Negatív értelmezésben: kisebbségi komplexus vagy önző magatartás, meghunyászkodás, megalkuvás, személyiség feladása, görbe hát, bátortalanság, fény (igazság) kerülése.
Jelmondata: Légy önmagad!

HOLD

A Hold a nőiesség, érzelmek, álmok, termékenység jelképe. A szervek közül a női nemi szervek és a gyomor tartozik hozzá, valamint a mellek. A Holdhoz tartozik még az érzékenység, befogadási képesség. A Hold a Yin, a befogadó, az anya, anyaság. Termékenység. A Holdhoz tartozik az éjszaka, az álom, az alvás, az érzelmek, sokszor a megmagyarázhatatlan félelmek, a tudatalatti, az asztrál világ. A Hold jelképezi a tükröződést, a hatást, a rezonanciát.
Negatív értelmezésben: megmagyarázhatatlan félelem, védekezés, sértődékenység, kusza érzelmek, zavaros lelki világ. Védekezés az új információ ellen, bezárkózás.
Jelmondata: Fogadd be az új információt!

MERKÚR

A Merkúrhoz tartozik a logika, gondolkodási képesség, agy. A nappali, ébrenléti gondolkodás és logikai levezetések bolygója. Nem csak a lineáris logika, hanem az analógiák megértése is ide tartozik. Ugyanakkor a Merkúr a kommunikáció, írás és beszédkészség is. Szervei az agy, szájüreg, karok. A Merkúr a választási képesség, krízis megoldási képesség bolygója is. Ugyanakkor irányváltoztatási és döntési képesség.
Negatív értelmezésben: felületesség, pletyka, logika hiánya, beszédhiba, idegrendszeri gondok, megértési képtelenség.
Jelmondata: Gondolkodj analógiákban!

VÉNUSZ

A Vénusz a mérték, harmónia, esztétika bolygója. A szervek közül többek között a bőr tartozik hozzá. A Vénusz kapcsolódik a művészi hajlamhoz, a szerelemhez.
Negatív értelmezésben: esztétika hiánya, rendetlenség, ízlésficam, döntésképtelenség, mértéktelenség.
Jelmondata: Légy mértékletes!

MARS

A Mars a harc, bátorság, akarat szimbóluma. A nyers erő, a kiállás, előretörés bolygója. A szervek közül a vér, az izmok tartoznak hozzá. A Mars az Én felvállalásának a bátorsága, az első megnyilvánulás, a kezdet, az erő.
Negatív értelmezésben: gyávaság, konfliktus kerülése, hazug béke fenntartása, lekenyerezhetőség, korrupció, agresszivitás, féktelen indulatok. Magas vagy túl alacsony vérnyomás, szívritmuszavar.
Jelmondata: Harcolj!

JUPITER

A Jupiter az egyetemes értéktudat, értékítélet bolygója. Hozzá tartozik az értékelés, kritika vagy naivság, fontossági sorrend. Szerve a máj (mint méregtelenítő, elválasztja a hasznost a haszontalantól).
Negatív értelmezésben: túlzott kritika vagy naivság, rövidlátás, önkritika hiánya, májbetegségek.
Jelmondata: Legyen belső fontossági sorrended!

SZATURNUSZ

A Szaturnusz a felelősség bolygója. Ő a küszöb őre, amely nem enged tovább a spirituális megértésben mindaddig, amíg meg nem tanultad a leckét. A Szaturnusz a nagy Tanító, a Mester, a felettes én, a lelkiismeret is. Még hozzá tartozik: tanulás, kiállás, keménység, szívósság, gátlások. Szervek: csontok, mész, Kalcium.
Negatív értelmezésben: felelőtlenség, kitartás hiánya. Csontritkulás, csonttörés, elmeszesedés, érszűkület.
Jelmondata: Vállald fel a felelősséget!

URÁNUSZ

Az Uránusz a szabadság, és a mentális tevékenység (kommunikáció) bolygója. Telepátia, feltalálói képesség, szabadosság, lázadás. Szerve az idegrendszer.
Negatív értelmezésben: szabadosság, féktelenség, törvénytelenség, idegrendszeri betegségek.
Jelmondata: Légy szabad!

NEPTUNUSZ

A Neptunusz az egység és szeretet bolygója. Ide tartozik a meditáció, a kábulat, kábítószerek, szeretet, megértés, empátia. Szerve: a hormonok.
Negatív értelmezésben: parttalanság, hazudozás, önkábítás, szédülés. Hormonbetegségek, függőség.
Jelmondata: Értsd meg az egységet!

PLÚTÓ

A Plútó az igazságtudat bolygója. Igazságkeresés, kutatás, metafizikai megismerés. Halál és újjászületés, felébredés,. megvilágosodás.
Negatív értelmezésben: félelem, agresszió, hatalmi ambíció, igazságtalanság. Nemi betegségek, balesetek.
Jelmondata: Keresd az egyetemes igazságot!


Nocebo, avagy a modern kor fekete mágiája
Nocebo, avagy a modern kor fekete mágiája
Ebben a cikkben kényelmet megzavaró gondolatok vannak. Olyan gondolatok, amelyek feltételeznek valamit, amit tovább lehet gondolni, elemezni. Aki továbbra is a hatalmon lévők jóhiszeműségében és ártatlanságában ...

Kvantumfizika és a világnézetek harca
Kvantumfizika és a világnézetek harca
Az eddigiekben tisztáztuk, hogy az emberek által észlelt és megélt valóság egy szuperpozíció materializálódása, és ez a megjelenő valóság minden esetben a szemlélő tudatának függvénye. Az, hogy ...

Kvantumfizika és a felelősség
Kvantumfizika és a felelősség
A kvantumfizika tudománya megértést ad a felelősség megélésére is, hisz amikor a Schrödinger dobozát kinyitjuk, hogy megnézzük a macskát, akkor a mi felelősségünk az, hogy a macska él vagy halott. ...

Kvantumfizika és Isten szuperpozíciója
Kvantumfizika és Isten szuperpozíciója
A kvantummechanika a tudománynak egy olyan ága, melyben találkozni látszik a tudományos felfedezés és a hagyomány dimenziója. Az, amit a hagyomány, és több, a hagyomány témájában jártas, és azt ...

A járvány metafizikai megközelítése
A járvány metafizikai megközelítése
Eddig a járvánnyal kapcsolatban inkább társadalmi szempontok alapján írtam, ezekben az írásokban a párbeszéd hiányára és az egyoldalúságra koncentrálva. Ez a társadalmi, politikai és tudományos ...