Szepo

A gyógyulás útja - kérdések önmagunkhoz betegség esetén

János-Széll István
János-Széll István   ·   6 éve   ·   6763   ·   Ez meg az

Ma már tudjuk, hogy a betegség nem egy egyszerű üzemzavar az ember szerveiben, mint egy gépezet esetén, hanem annak lelki - szellemi, vagy gondolati háttere van. Ezért a betegségnek jelző funkciója van, amely figyelmeztet arra, hogy valamit nem jól csinálunk. A klasszikus gyógyászat ugyan képes a tünetek kezelésére, a hibát mutató szervet is helyrehozhatja, de a hozzáállásunkat, gondolatainkat, érzelmeinket nem tudja megváltoztatni, ezt magunknak kell megtennünk.

A gyógyulás útja - kérdések önmagunkhoz betegség esetén

A gyógyuláshoz vezető út első lépése az önismeret. Hogy megértsük a betegség üzenetét, önmagunkat kell feltérképezzük, és hibáinkat feltárjuk. Súlyosabb betegségek esetén nem elég egy kis korrigálás a hozzáálláson, sokszor teljes megfordulás, életmódváltás, újjászületés szükséges.

Azzal lehet kezdeni, hogy lenyugszunk, és elgondolkodunk. Lássuk milyen kérdéseket kell feltennünk önmagunknak bizonyos testrészek, szervek megbetegedése esetén. Ha a kérdéseket feltettük, és az őszinte választ megadtuk rájuk, már fél gyógyulás. Ha ezután másképp csináljuk, akkor már jó úton haladunk. A gyógyulásban fontos tényező a valódi, lelki - szellemi ok megfejtése, a tünetek kezelése csak másodlagos. Hiába vesszük ki a jelzőlámpát - a probléma oka megmarad.

Lássuk tehát, mit is kérdezhetnénk magunktól, ha valamely testrészünkkel baj van...

Fej - gondolatban kinyírnál valakit? Türelmetlen vagy? Nem tudod kezelni az agressziódat? Idegeskedsz? Rohansz? Nincs kis időd leülni és elgondolkodni? Haragszol a sorsra? Szidod a fenn-valót? Fejjel rohansz a falnak?

Szemek - nem akarod meglátni mi az igazság? Nem akarod a dolgok részleteit megfigyelni? Vagy összességében nem akarod értelmezni?

Fül - nem hallgatsz a belső hangodra, intuíciódra? Nem hallgatsz a környezet üzeneteire? Nem hallgatsz a lelkiismeretedre?

Orr - szexuális problémáid vannak? Vagy egyszerűen rossz helyen szimatolsz? Nem tudod kiszimatolni a konfliktus vagy probléma okát? Uralkodnál másokon?

Száj - igazat beszélsz? Nem jár fölöslegesen a szád? Felelősséget vállalsz azért, amit mondasz, gondolsz? Vagy felelőtlenül pletykálsz?

Nyak - nem nézel körül? Nem érdekelnek más variánsok, megoldások? Nyakasan ragaszkodsz a saját elméletedhez? Nem tudsz elszakadni attól, ami már fölösleges?

Hát - nincs bátorságod, tartásod? Nem tudsz kiállni? Szégyenled kihúzni magad, s megmutatni a világnak: ez vagyok én? Inkább elbújnál valaki mögött? Hajlongsz a képzelt tekintélyek előtt?

Vállak - túl sokat vállalsz? Nem vállalod fel amit fel kellene? Fölösleges terheket cipelsz?

Kezek - nem jól kezeled a dolgokat, az életed?

Derék - jó a párkapcsolatod? Egyensúlyban élsz? Semmit sem viszel túlzásba?

Mellkas, tüdő - nem mersz fellélegezni? Szorongsz? Nincs bátorságod? Elhazudod a problémákat? Inkább a béke, mint a harc?

Has - talán az információ fájdalmasan érint, nem tudod megemészteni? Nem tudod az újat befogadni? Szorongsz a kellemetlen eseményektől?

Máj, epe - kritizálsz vagy naiv vagy? Helyesen ítéled meg a dolgokat? Hogy állsz a belső értékrenddel, hierarchiával?

Hasnyálmirigy - hogy állsz a szeretettel? Felelősen szeretsz, vagy hamis békét kötsz, elnézel, lekenyerezel, megalkuszol?

Csípő - nem tudsz nyitni az új dolgok fele?

Térd - nem tudod a sorsod elfogadni? Nem tudsz térdet hajtani?

Boka, lábszár - nem tudsz irányt változtatni? Vagy nem tudsz egy irányba menni amikor kell? Nehéz ha másképp kell csinálni?

Lábfej, sarkak - nem állsz a földön? Álmodozol? Nem tudsz a sarkadra állni amikor kellene?

Természetesen a kérdéskört mindig bővíteni kell. Általában a probléma összetettebb, jobban le lehet bontani. Az se mindegy, hogy épp gyulladás, kövesedés, sejtburjánzás van - e a háttérben. Egy májgyulladást kissé másképp kell értelmezni, mint egy epekövet, vagy májcirrózist.

Aki bővebb információkat szeretne, kérdése van, szívesen látjuk a portálon! A kérdezz / felelek menüben, akár álnéven is, feltehetők a kérdések.


365
365
Minden napra egy gondolat.

János-Széll István  ·   4 hónapja   ·   Ez meg az  ·   0  

Egy és ugyanaz (részlet)
Egy és ugyanaz (részlet)
Elindulunk, hátrahagyva mindent, azzal a gondolattal, hogy soha nem térhetünk vissza. Olyan helyekre érkezünk, ahol még soha nem jártunk. Aztán rájövünk, hogy már voltunk ezen a helyen. Nem is egyszer. ...

János-Széll István  ·   1 éve   ·   Ez meg az  ·   0  

Kell egy háború (részlet)
Kell egy háború (részlet)
Az emberiség új idők elé néz. Olyan idők elé, ahol minden elmulasztott harc háborúvá válik. Talán még ma nem késő, hogy megforduljunk, és újra értelmezzük az életet. Talán, ha még ma, új értékeket ...

János-Széll István  ·   2 éve   ·   Ez meg az  ·   0  

Csak sétálni
Csak sétálni
Sétálni, almát vagy szőlőt szedni, tóban úszni, olvasni, írni. Néha, csak úgy, semmit sem csinálni.

János-Széll István  ·   2 éve   ·   Ez meg az  ·   0  

Hét nap az élet - A farkas (részletek)
Hét nap az élet - A farkas (részletek)
Szép ez a táj, de nem fotózni jöttem ide. Lefotózták már sokan, számtalanszor, mégsem értették. Nem értették, mitől ez a harmónia, ami nem csak a szemnek, de az egész léleknek megnyugtató. Tudósok ...

János-Széll István  ·   2 éve   ·   Ez meg az  ·   0  
 • Bejelentkezés
  Automatikus bejelentkezés


  Regisztráció  |  Elfelejtettem a jelszót
 • Jelszó kérése
  Egy új jelszó lesz generálva és elküldve a beírt e-mail címre,
  amelyet belépés után a saját fiókom menüben bármikor megváltoztathatsz.  Belépés  |  Regisztráció