Szepo

A gyógyulás útja - kérdések önmagunkhoz betegség esetén

Feltöltötte: János-Széll István   ·   10 éve   ·   9872   ·   Ez meg az

Ma már tudjuk, hogy a betegség nem egy egyszerű üzemzavar az ember szerveiben, mint egy gépezet esetén, hanem annak lelki - szellemi, vagy gondolati háttere van. Ezért a betegségnek jelző funkciója van, amely figyelmeztet arra, hogy valamit nem jól csinálunk. A klasszikus gyógyászat ugyan képes a tünetek kezelésére, a hibát mutató szervet is helyrehozhatja, de a hozzáállásunkat, gondolatainkat, érzelmeinket nem tudja megváltoztatni, ezt magunknak kell megtennünk.

A gyógyulás útja - kérdések önmagunkhoz betegség esetén

A gyógyuláshoz vezető út első lépése az önismeret. Hogy megértsük a betegség üzenetét, önmagunkat kell feltérképezzük, és hibáinkat feltárjuk. Súlyosabb betegségek esetén nem elég egy kis korrigálás a hozzáálláson, sokszor teljes megfordulás, életmódváltás, újjászületés szükséges.

Azzal lehet kezdeni, hogy lenyugszunk, és elgondolkodunk. Lássuk milyen kérdéseket kell feltennünk önmagunknak bizonyos testrészek, szervek megbetegedése esetén. Ha a kérdéseket feltettük, és az őszinte választ megadtuk rájuk, már fél gyógyulás. Ha ezután másképp csináljuk, akkor már jó úton haladunk. A gyógyulásban fontos tényező a valódi, lelki - szellemi ok megfejtése, a tünetek kezelése csak másodlagos. Hiába vesszük ki a jelzőlámpát - a probléma oka megmarad.

Lássuk tehát, mit is kérdezhetnénk magunktól, ha valamely testrészünkkel baj van...

Fej - gondolatban kinyírnál valakit? Türelmetlen vagy? Nem tudod kezelni az agressziódat? Idegeskedsz? Rohansz? Nincs kis időd leülni és elgondolkodni? Haragszol a sorsra? Szidod a fenn-valót? Fejjel rohansz a falnak?

Szemek - nem akarod meglátni mi az igazság? Nem akarod a dolgok részleteit megfigyelni? Vagy összességében nem akarod értelmezni?

Fül - nem hallgatsz a belső hangodra, intuíciódra? Nem hallgatsz a környezet üzeneteire? Nem hallgatsz a lelkiismeretedre?

Orr - szexuális problémáid vannak? Vagy egyszerűen rossz helyen szimatolsz? Nem tudod kiszimatolni a konfliktus vagy probléma okát? Uralkodnál másokon?

Száj - igazat beszélsz? Nem jár fölöslegesen a szád? Felelősséget vállalsz azért, amit mondasz, gondolsz? Vagy felelőtlenül pletykálsz?

Nyak - nem nézel körül? Nem érdekelnek más variánsok, megoldások? Nyakasan ragaszkodsz a saját elméletedhez? Nem tudsz elszakadni attól, ami már fölösleges?

Hát - nincs bátorságod, tartásod? Nem tudsz kiállni? Szégyenled kihúzni magad, s megmutatni a világnak: ez vagyok én? Inkább elbújnál valaki mögött? Hajlongsz a képzelt tekintélyek előtt?

Vállak - túl sokat vállalsz? Nem vállalod fel amit fel kellene? Fölösleges terheket cipelsz?

Kezek - nem jól kezeled a dolgokat, az életed?

Derék - jó a párkapcsolatod? Egyensúlyban élsz? Semmit sem viszel túlzásba?

Mellkas, tüdő - nem mersz fellélegezni? Szorongsz? Nincs bátorságod? Elhazudod a problémákat? Inkább a béke, mint a harc?

Has - talán az információ fájdalmasan érint, nem tudod megemészteni? Nem tudod az újat befogadni? Szorongsz a kellemetlen eseményektől?

Máj, epe - kritizálsz vagy naiv vagy? Helyesen ítéled meg a dolgokat? Hogy állsz a belső értékrenddel, hierarchiával?

Hasnyálmirigy - hogy állsz a szeretettel? Felelősen szeretsz, vagy hamis békét kötsz, elnézel, lekenyerezel, megalkuszol?

Csípő - nem tudsz nyitni az új dolgok fele?

Térd - nem tudod a sorsod elfogadni? Nem tudsz térdet hajtani?

Boka, lábszár - nem tudsz irányt változtatni? Vagy nem tudsz egy irányba menni amikor kell? Nehéz ha másképp kell csinálni?

Lábfej, sarkak - nem állsz a földön? Álmodozol? Nem tudsz a sarkadra állni amikor kellene?

Természetesen a kérdéskört mindig bővíteni kell. Általában a probléma összetettebb, jobban le lehet bontani. Az se mindegy, hogy épp gyulladás, kövesedés, sejtburjánzás van - e a háttérben. Egy májgyulladást kissé másképp kell értelmezni, mint egy epekövet, vagy májcirrózist.

Aki bővebb információkat szeretne, kérdése van, szívesen látjuk a portálon! A kérdezz / felelek menüben, akár álnéven is, feltehetők a kérdések.


Nocebo, avagy a modern kor fekete mágiája
Nocebo, avagy a modern kor fekete mágiája
Ebben a cikkben kényelmet megzavaró gondolatok vannak. Olyan gondolatok, amelyek feltételeznek valamit, amit tovább lehet gondolni, elemezni. Aki továbbra is a hatalmon lévők jóhiszeműségében és ártatlanságában ...

Kvantumfizika és a világnézetek harca
Kvantumfizika és a világnézetek harca
Az eddigiekben tisztáztuk, hogy az emberek által észlelt és megélt valóság egy szuperpozíció materializálódása, és ez a megjelenő valóság minden esetben a szemlélő tudatának függvénye. Az, hogy ...

Kvantumfizika és a felelősség
Kvantumfizika és a felelősség
A kvantumfizika tudománya megértést ad a felelősség megélésére is, hisz amikor a Schrödinger dobozát kinyitjuk, hogy megnézzük a macskát, akkor a mi felelősségünk az, hogy a macska él vagy halott. ...

Kvantumfizika és Isten szuperpozíciója
Kvantumfizika és Isten szuperpozíciója
A kvantummechanika a tudománynak egy olyan ága, melyben találkozni látszik a tudományos felfedezés és a hagyomány dimenziója. Az, amit a hagyomány, és több, a hagyomány témájában jártas, és azt ...

A járvány metafizikai megközelítése
A járvány metafizikai megközelítése
Eddig a járvánnyal kapcsolatban inkább társadalmi szempontok alapján írtam, ezekben az írásokban a párbeszéd hiányára és az egyoldalúságra koncentrálva. Ez a társadalmi, politikai és tudományos ...