Szepo

A gyógyulás útja - kérdések önmagunkhoz betegség esetén

Feltöltötte: János-Széll István   ·   7 éve   ·   7250   ·   Ez meg az

Ma már tudjuk, hogy a betegség nem egy egyszerű üzemzavar az ember szerveiben, mint egy gépezet esetén, hanem annak lelki - szellemi, vagy gondolati háttere van. Ezért a betegségnek jelző funkciója van, amely figyelmeztet arra, hogy valamit nem jól csinálunk. A klasszikus gyógyászat ugyan képes a tünetek kezelésére, a hibát mutató szervet is helyrehozhatja, de a hozzáállásunkat, gondolatainkat, érzelmeinket nem tudja megváltoztatni, ezt magunknak kell megtennünk.

A gyógyulás útja - kérdések önmagunkhoz betegség esetén

A gyógyuláshoz vezető út első lépése az önismeret. Hogy megértsük a betegség üzenetét, önmagunkat kell feltérképezzük, és hibáinkat feltárjuk. Súlyosabb betegségek esetén nem elég egy kis korrigálás a hozzáálláson, sokszor teljes megfordulás, életmódváltás, újjászületés szükséges.

Azzal lehet kezdeni, hogy lenyugszunk, és elgondolkodunk. Lássuk milyen kérdéseket kell feltennünk önmagunknak bizonyos testrészek, szervek megbetegedése esetén. Ha a kérdéseket feltettük, és az őszinte választ megadtuk rájuk, már fél gyógyulás. Ha ezután másképp csináljuk, akkor már jó úton haladunk. A gyógyulásban fontos tényező a valódi, lelki - szellemi ok megfejtése, a tünetek kezelése csak másodlagos. Hiába vesszük ki a jelzőlámpát - a probléma oka megmarad.

Lássuk tehát, mit is kérdezhetnénk magunktól, ha valamely testrészünkkel baj van...

Fej - gondolatban kinyírnál valakit? Türelmetlen vagy? Nem tudod kezelni az agressziódat? Idegeskedsz? Rohansz? Nincs kis időd leülni és elgondolkodni? Haragszol a sorsra? Szidod a fenn-valót? Fejjel rohansz a falnak?

Szemek - nem akarod meglátni mi az igazság? Nem akarod a dolgok részleteit megfigyelni? Vagy összességében nem akarod értelmezni?

Fül - nem hallgatsz a belső hangodra, intuíciódra? Nem hallgatsz a környezet üzeneteire? Nem hallgatsz a lelkiismeretedre?

Orr - szexuális problémáid vannak? Vagy egyszerűen rossz helyen szimatolsz? Nem tudod kiszimatolni a konfliktus vagy probléma okát? Uralkodnál másokon?

Száj - igazat beszélsz? Nem jár fölöslegesen a szád? Felelősséget vállalsz azért, amit mondasz, gondolsz? Vagy felelőtlenül pletykálsz?

Nyak - nem nézel körül? Nem érdekelnek más variánsok, megoldások? Nyakasan ragaszkodsz a saját elméletedhez? Nem tudsz elszakadni attól, ami már fölösleges?

Hát - nincs bátorságod, tartásod? Nem tudsz kiállni? Szégyenled kihúzni magad, s megmutatni a világnak: ez vagyok én? Inkább elbújnál valaki mögött? Hajlongsz a képzelt tekintélyek előtt?

Vállak - túl sokat vállalsz? Nem vállalod fel amit fel kellene? Fölösleges terheket cipelsz?

Kezek - nem jól kezeled a dolgokat, az életed?

Derék - jó a párkapcsolatod? Egyensúlyban élsz? Semmit sem viszel túlzásba?

Mellkas, tüdő - nem mersz fellélegezni? Szorongsz? Nincs bátorságod? Elhazudod a problémákat? Inkább a béke, mint a harc?

Has - talán az információ fájdalmasan érint, nem tudod megemészteni? Nem tudod az újat befogadni? Szorongsz a kellemetlen eseményektől?

Máj, epe - kritizálsz vagy naiv vagy? Helyesen ítéled meg a dolgokat? Hogy állsz a belső értékrenddel, hierarchiával?

Hasnyálmirigy - hogy állsz a szeretettel? Felelősen szeretsz, vagy hamis békét kötsz, elnézel, lekenyerezel, megalkuszol?

Csípő - nem tudsz nyitni az új dolgok fele?

Térd - nem tudod a sorsod elfogadni? Nem tudsz térdet hajtani?

Boka, lábszár - nem tudsz irányt változtatni? Vagy nem tudsz egy irányba menni amikor kell? Nehéz ha másképp kell csinálni?

Lábfej, sarkak - nem állsz a földön? Álmodozol? Nem tudsz a sarkadra állni amikor kellene?

Természetesen a kérdéskört mindig bővíteni kell. Általában a probléma összetettebb, jobban le lehet bontani. Az se mindegy, hogy épp gyulladás, kövesedés, sejtburjánzás van - e a háttérben. Egy májgyulladást kissé másképp kell értelmezni, mint egy epekövet, vagy májcirrózist.

Aki bővebb információkat szeretne, kérdése van, szívesen látjuk a portálon! A kérdezz / felelek menüben, akár álnéven is, feltehetők a kérdések.

Kedves olvasó! Szeretnél hozzászólni a cikkhez? Vagy csak egy gondolkodó és kutató közösségre vágysz? Egy olyan portál tagja szeretnél lenni, ahol elmondhatod a véleményed?
Csatlakozz: Szabadszoba.net

Az igazságért való harc, a közlés és információcsere fontosságáról
Az igazságért való harc, a közlés és információcsere fontosságáról
Az az általános tapasztalatom, hogy az emberek nagyon sok esetben nem bírnak kiállni, harcot vállalni saját magukért, életükért, a nagy igazságért (legfőképpen, ha nem is ismerik azt), és főleg nem ...

Egy újabb cikk, amely nem hat meg senkit
Egy újabb cikk, amely nem hat meg senkit
Nem vagyok híres, sem olvasott, se keresett. Nem vagyok celeb, vagy véleményformáló, influenszer. Nem vagyok mester, bölcs, megvilágosodott. Nem vagyok motivációs tréner sem. Nem birtoklom a bölcsek kövét. ...

Vírustagadók?
Vírustagadók?
A Korona-vírus járvány, és az azzal kapcsolatos mindenféle intézkedés számos ponton kérdéses, viszont jelenleg nincs esély a párbeszédre, és az objektív, tiszta tudományos nézetek egyeztetése is ...

Interjú a fák alatt - 12 rész - Summa
Interjú a fák alatt - 12 rész - Summa
A létezés okát nem lehet elmondani két szóban. Viszont ha valamiről túl sok szót kell mondani, akkor az valószínűleg nem igaz. Vagy legalábbis nem úgy igaz. Mert a létezés egyszerre sokszínű és ...

Nesze semmi
Nesze semmi
Most előre bocsájtom, kedves barátom, hogy nem vagyok túlságosan összeesküvés elmélet - rajongó, nem hatnak meg az álhírek sem, de ugyanúgy a főáramú médiának sem tudok hinni.