Szepo

A Lilith (fekete Hold) a házakban

Feltöltötte: János-Széll István   ·   7 éve   ·   25262   ·   Ez meg az

A Lilith mutatja azt a pontot az emberben, ahol korrupcióra hajlamos, korrumpálható, ahol letér a fejlődésről és az útról, ahol feladja a felelősséget. Hogy kezelni tudjuk, az első, legfontosabb, a tudatosítás. Vagyis mindig észrevenni, hogy épp a Lilith sóvárgásába estünk bele. Ha az ember tudatosítja, már kezelni is tudja. Nem kell semmi különös dolgot tenni, csak annyit, hogy ne tegyük. Vagyis ne essünk bele a Lilith sóvárgásának bűvkörébe.

A Lilith (fekete Hold) a házakban

Kép forrása: http://samantha-meglioli.deviantart.com/art/Lilith-366527427
Photo: © Samantha Meglioli-2013

Amúgy nagyon sokszor beleszédülhet az ember, még ha éber is, mert a Lilith által jelképezett "fekete lyuk" az emberben vonzó. Ha nem gyakorlatilag, akkor a képzelet szintjén, és az imagináció szintjén, beleesünk. És a mágia törvénye alapján, ha imaginációnkba beengedjük, akkor gyakorlatilag is megvalósítjuk.
Ezért a legfőbb munka, a Lilith tekintetében, az imagináción van. Amikor észrevesszük, hogy az imaginációnkat, a képzelődéseinket, az "álmainkat" a Lilith vezérli, akkor erőfeszítést kell tenni annak érdekében, hogy ezt a képet kicseréljük az imaginációba, és ne hagyjuk, hogy a Lilith sóvárgása betöltse, és érzelmileg telítse az imaginációnkat.

Ha az ördögöt felhozod a tudat világosságába, elmenekül.
A titkok nagyon veszélyesek. Minden kis titkunk, amit dédelgetünk, amit senkinek sem mutatnánk meg, a megbetegedésünket és a pusztulásunkat segíti elő. A Lilith az az oldalunk, amit szeretünk eltitkolni. Még magunk előtt is. Ezért nehéz tudatosítani, mert szeret elbújni, mint a vírus.
Már jó ideje benne lehetünk a Lilith imaginációjában, amikor feleszmélünk.

Tehát a Lilithel való munka az imaginációnkban zajlik. Az állandó felismerésen és leleplezésen kell dolgoznunk. Ne képzelegj és álmodozz és sóvárogj Lilith által vezérelve. Minél jobban kizárjuk, illetve kontroll alatt tartjuk a Lilithet az imaginációnkban, annál kevésbé zavar be a mindennapi életünkbe.

Nem véletlen, hogy a Lilith a szexualitáshoz való viszonyunkat is mutatja. Az értelmezésből ezért a szexualitás nem hagyható ki.

1. ház
A szülött nagyon szeret önmagáról beszélni, kitűnni, társaságban a középpontban lenni. Gyakran szexuális témákról beszél, azonban a konkrét gyakorlatban nem mindig tudja elengedni magát. Gyakori a szerepjátszás is, ami abból fakad, hogy vágyik egy másik személyiségre, önmaga sorsával gyakran elégedetlen, főleg kinézetével és személyiségével. Szereti az ellenkező nemű társaságot, gyakran szexuálisan provokálóan viselkedik. Mindennek a provokációnak a célja nem a konkrét szexualitás megélése főleg, hanem önmaga kipróbálása a másik nemnél. Szexualitásban önző lehet, nők esetében: nem tudja elengedni és odaadni magát, ezért valószínűleg későn van orgazmusa, vagy nincs is. Férfiak esetében: hajlamos a szexualitásból sportot űzni, anélkül, hogy a nőre is figyelne. A szülött nagyfejű, erőszakos is lehet, akaratát mindenáron szereti érvényesíteni.
A szülött félelme, hogy nem elég jó az ágyban.

2. ház
A szülött párkapcsolata és szexualitása a biztonság körül forog, vágyik a biztos, bebiztosított kapcsolatokra és szexualitásra. Titkos vágya az anyagilag is bebiztosított életmód, amit partnerétől remél megkapni. Ugyanakkor felvetődik a pénzért folytatott szexualitás lehetősége is, illetve az érdek párkapcsolatok lehetősége (gazdag partner, aki pénzel ellátja szexuális szolgáltatásai ellenében). A szülött görcsösen ragaszkodhat már elavult partnerekhez, nem tudja szexuális partnerét elengedni.
A szülött félelme, hogy szeretkezés után otthagyják, illetve hogy leszegényedik és élete bizonytalanná válik.

3. ház
A szülött hajlamos szerepeket játszani, egy kapcsolatban felületesen belemenni, meggondolatlanul cselekedni. Mindig más, valami különös tapasztalatra vágyik, soha nem elég jó ami van. Ugyanakkor hajlamos elokoskodni a szexualitást, és inkább beszél róla, mint csinálja. Egyrészt a 3. Ház Lilith-el rendelkező ember az, aki hajlamos „eltudományositani" a szexualitást, fontosak lehetnek az eszközök és különb pozíciók, a lényeg hogy minél „érdekesebb" és variáltabb legyen.
Félelme az, hogy a szexualitás monotonná és unalmassá válik, és hogy nem rendelkezik elég információval erről a területről.

4. Ház
A szülött hajlamos a pedofíliára, ugyanakkor a „vérfertőzésre". Túlérzékeny, nő esetében előfordulhat, hogy a férfiakat túl durvának és nyersnek tartja. Hajlamos a mindenféle védekezésre, páncélnövesztésere. Túlérzékenysége miatt gyakran görcsös, feloldódásra képtelen. Hajlamos mindig más családra, más szülőkre vágyni, titkos félelme, hogy ha családja és gyereke lesz, nem lesz jó a szexualitása, illetve fél attól – nők esetében – hogy csak kihasználják, de mint anya nem fogadják el. Fél attól, hogy „csak arra kell".

5. ház
A szülött szereti a hódítást, a párkapcsolatok kezdetét, kipróbálni önmagát és képességeit. Mindig más, jobb párkapcsolatra vágyik, különlegesre, ugyanakkor szereti a vezető szerepet is betölteni. Egy kapcsolat hamar unalmassá válhat számára, ezért hajlamos egyszerre több szeretőt is „tartani".
Félelme, hogy valamiről lemarad, vagy hogy nem rajong érte az ellenkező nem. Attól is fél, hogy nem szeretkezik eleget az életében.

6. Ház
A szülött szereti a rendszerezett, beütemezett dolgokat, a szexualitás számára tudományos munka. Hajlamos a szexualitást tudományos alapokra helyezni, nagy hangsúlyt fektet a betegségek elleni védekezésre, a gyermekáldás beütemezésére, a tisztaságra és a sterilitásra. Felvetődik a szexualitás és a munkahely, illetve foglalkozási kör össze fonodása, szexuális viszony munkapartnerrel, főnökkel vagy alkalmazottal és hasonlók.
Félelme, hogy a szexualitás nem eléggé steril, nem eléggé átgondolt és rendszerezett.

7. ház
Ez a „mindig a másik a hibás" szindrómája. A szülött sokszor bizonytalan, döntésképtelen, akarja is meg nem is, de mindenképpen hosszútávra tervez. A másiktól várja a kezdeményezést, az aktiválást, és őt is hibáztatja rossz szexualitása miatt. Vágya mindig egy más párkapcsolat, egy más férj vagy feleség.
Félelme, hogy szexualitása bizonytalan, és nem kap megfelelő partnert.

8. ház
A szülött hajlamos a végletekre a szexualitásban is, ide sorolhatók a szexuális aberrációk is, nagyrészt. A szülött szereti a minél extrémebb, minél kihívóbb szexualitást. Jelszava „a szexben az igazság". Titkos vágya a végletekig elmenő szexualitás vagy a perverzió.
Titkos félelme, hogy megcsalják, becsapják, kihasználják, és hogy ő nem tudja meg az igazságot.

9. ház
A szülött hajlamos a szexualitásból filozófiai vagy vallási kérdést csinálni. Állandó problémája a szexualitás és a morál egyeztetése. Sokszor prűd, szemérmes, vagy úgy gondolja, a szexualitás bűnös dolog, s ezért meg fogják büntetni. Előfordulhat a teljes önmegtartóztatás vallási vagy filozófiai okból.
Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy szép és nagy filozófiai eszmefuttatásai vannak a szexualitásról, de gyakorlati tapasztalata hiányzik.
A szülött félelme, hogy a szexualitás nem erkölcsös, és nem morális.

10. ház
A szülött szexualitása eléggé gátlásos, visszafogott lehet. Mindenesetre társadalmi téma nála. Gyakran előfordulhat az érdek – szexualitás, főleg a karrier vagy társadalmi pozíció érdekében. Ugyanakkor hajlamos a „kirakat – szexre", a magamutogatásra.
Félelme, hogy társadalmilag rossz pozícióban van, s ez befolyásolja szexualitását, illetve hogy kihasználják, érdekből szeretkeznek vele.

11. ház
A barátság és a szexualitás összemosódik, ugyanakkor fellépnek az uránuszi szabadság – elvek. Szexuális forradalom, gátlástalanság, felelőtlenség, új dolgok kipróbálása jellemzi a szülöttet.
Attól fél, hogy a szexualitás nem eléggé szabad.

12. ház
A szülött hajlamos a parttalanságra, a végletekre, nála minden összemosódik. Nála minden és mindenki egy, szexuális vonatkozásban is. Ugyanakkor hajlamos a kábulásra, kábításra, kábítószerek és szexualitás keverésére, a szédülésre. Ugyanakkor fél attól, hogy nem tudja a határokat betartani, fél odaadni önmagát, inkább feladja. Értékítélet nélkül közelit a szexualitáshoz.


Nocebo, avagy a modern kor fekete mágiája
Nocebo, avagy a modern kor fekete mágiája
Ebben a cikkben kényelmet megzavaró gondolatok vannak. Olyan gondolatok, amelyek feltételeznek valamit, amit tovább lehet gondolni, elemezni. Aki továbbra is a hatalmon lévők jóhiszeműségében és ártatlanságában ...

Kvantumfizika és a világnézetek harca
Kvantumfizika és a világnézetek harca
Az eddigiekben tisztáztuk, hogy az emberek által észlelt és megélt valóság egy szuperpozíció materializálódása, és ez a megjelenő valóság minden esetben a szemlélő tudatának függvénye. Az, hogy ...

Kvantumfizika és a felelősség
Kvantumfizika és a felelősség
A kvantumfizika tudománya megértést ad a felelősség megélésére is, hisz amikor a Schrödinger dobozát kinyitjuk, hogy megnézzük a macskát, akkor a mi felelősségünk az, hogy a macska él vagy halott. ...

Kvantumfizika és Isten szuperpozíciója
Kvantumfizika és Isten szuperpozíciója
A kvantummechanika a tudománynak egy olyan ága, melyben találkozni látszik a tudományos felfedezés és a hagyomány dimenziója. Az, amit a hagyomány, és több, a hagyomány témájában jártas, és azt ...

A járvány metafizikai megközelítése
A járvány metafizikai megközelítése
Eddig a járvánnyal kapcsolatban inkább társadalmi szempontok alapján írtam, ezekben az írásokban a párbeszéd hiányára és az egyoldalúságra koncentrálva. Ez a társadalmi, politikai és tudományos ...