Szepo

Asztrológiai tendenciák 2018-ban

Feltöltötte: János-Széll István   ·   6 éve   ·   6886   ·   Ez meg az

2018 nem lesz a világbéke éve, nincsenek jó híreim. Rövid leírás az év főbb tendenciáiról négy szóban: értékválság, hazugságok, felelőtlenkedés, erőszak.

Asztrológiai tendenciák 2018-ban

1. Értékválság

A modern kori értékválság folytatódik, sőt, felerősödik. Az igazi értékek még inkább lerombolódnak, s helyüket hamis igazságok és hamis ígéretek veszik át. A fontossági sorrendek tovább bomlanak. Sokszor úgy érezhetjük, hogy szinte ránk akarják erőszakolni a hamis értékeket. Sokunknak még fontosabbá válik az újjászületés, a megfordulás, metanoia. Igyekezzünk őszinték maradni, ne kavarodjunk bele a világ hazugságaiba. Vállajuk fel a felelősséget önmagunkért, az életünkért. Ha a felelősséget megtartjuk, sikerül rendet teremtenünk a fontossági sorrendben, a saját értékeinkben. Ne engedjünk a kábulás kísértésének. Legyünk nyíltak, transzparensek. Sok lesz az ígéret, a látszat - lehetőség, mi maradjunk a helyünkön. A jelszó: egyenesség, őszinteség, rend.

Tartsuk szem előtt, hogy az igazi értékek a szellemi értékek: a személyes felelősség, fejlődés, éberség, egyenesség, derű. A megvásárolható értékeket, üdvöket és szabadságot felejtsük el. Ne keressük többé a hibást. Legyünk külső szemlélődő, aki önmaga vizsgálatával foglalkozik, s nem a mások bajával.

2. Hazugság

Még több hazugság, nagyzás, több szekta, több megváltás-ígéret, nemzeti öntudat - zavarok. Ébernek kell lenni, mert még több lesz a hamis megváltás lehetőség, hamis boldogság, mentális befolyásolás, félrevezetés. Nő a ködösítés. Félrevezetés, hazugság, hamis egység. Több lesz az eladó üdv. Növekednek az egók, csökken a kollaboráció, mindenki még okosabb lesz, mint eddig. A jelszó: az éberség.

Látni azt jelenti, hogy éberek vagyunk, és mindig a legjobb döntést hozzuk. Egy zavaros világban könnyű a tömeggel együtt mozdulni. Nekünk az a dolgunk, hogy ne szédüljünk bele a maya-ba, a káprázatba. Ha őszinték vagyunk magunkhoz és másokhoz, kicsinyes érdekeinket félretesszük, akkor élesedik a látásunk, és meglátjuk a zavarok mögötti mozgató erőket.

3. Felelőtlenség

Az ember felnőtté kell váljon, ha akarja, ha nem. A felnőtté válás a felelősség felvállalását jelenti. Ez nem csak egyénileg igaz, csoportok, népek, nemzetek kell felnőtté váljanak, felelősséget vállaljanak. Most még több lesz a felelőtlenkedés, a természeti és szellemi törvények semmibevétele, szabadosság. Hamis szabadság. Még inkább mindent lehet. Folytatódik és erősödik a genderőrület, a nemek harca. A nemi azonosság és az öntudat zavara még erősebb lesz. Egyre inkább nő az igény az igazság kiderítésére, fokozódnak a feszültségek, a kinek-van-igaza harcok. A jelszó: a felnőttévállás.

Az érzelmi válságok, a félelem a felnőttévállás hiányára utal. A felnőtt képes a humorra és a csendre, nem zajong, nem akarja mindenáron felhívni magára a figyelmet. Vállaljuk fel a felelősséget azért, amiért itt vagyunk.

4. Erőszak

Áligazságok erőszakos érvényesítése, feszültség, kiegyenlítetlenség, kiégetés. Talán ez lesz az az év, amikor ezek a feszültségek a végletekig fokozódnak, majd kisülnek. Ahhoz, hogy ne keveredjünk bele ezekbe a látszólagos - forradalmakba és erőszakos megmozdulásokba, fontos a helyes értékítélet és az éberség. Folyamatos éberség kell ahhoz, hogy ne kábuljunk és szédüljünk bele a világ őrületébe. Ne engedjünk az őrület kábulatának. Törekedjünk nyugodtak, lazák maradni, tegyük rendbe a belső hierarchiát (fontossági sorrendet).  A jelszó még egyszer: éberség.

Ha nincs igazi harc, akkor van háború. Az igazi harc kiállás és felelősség. Harc főleg önmagunkkal. A gyengeségeink, félelmeink felszámolása, hamis vágyaink és hazugságaink felfedezése és legyőzése. A világ úgy van felépítve, hogy a hamis szeretet, érzelgősség, hamis egyenlőség előbb - utóbb háborúhoz vezet. Többé nem a világ igazsága, hanem a szellem igazsága vezéreljen.

Mindenkinek éber 2018-at kívánok!

 

 

 


Nocebo, avagy a modern kor fekete mágiája
Nocebo, avagy a modern kor fekete mágiája
Ebben a cikkben kényelmet megzavaró gondolatok vannak. Olyan gondolatok, amelyek feltételeznek valamit, amit tovább lehet gondolni, elemezni. Aki továbbra is a hatalmon lévők jóhiszeműségében és ártatlanságában ...

Kvantumfizika és a világnézetek harca
Kvantumfizika és a világnézetek harca
Az eddigiekben tisztáztuk, hogy az emberek által észlelt és megélt valóság egy szuperpozíció materializálódása, és ez a megjelenő valóság minden esetben a szemlélő tudatának függvénye. Az, hogy ...

Kvantumfizika és a felelősség
Kvantumfizika és a felelősség
A kvantumfizika tudománya megértést ad a felelősség megélésére is, hisz amikor a Schrödinger dobozát kinyitjuk, hogy megnézzük a macskát, akkor a mi felelősségünk az, hogy a macska él vagy halott. ...

Kvantumfizika és Isten szuperpozíciója
Kvantumfizika és Isten szuperpozíciója
A kvantummechanika a tudománynak egy olyan ága, melyben találkozni látszik a tudományos felfedezés és a hagyomány dimenziója. Az, amit a hagyomány, és több, a hagyomány témájában jártas, és azt ...

A járvány metafizikai megközelítése
A járvány metafizikai megközelítése
Eddig a járvánnyal kapcsolatban inkább társadalmi szempontok alapján írtam, ezekben az írásokban a párbeszéd hiányára és az egyoldalúságra koncentrálva. Ez a társadalmi, politikai és tudományos ...