Szepo

Élet-szín-tér4

Feltöltötte: Bagóné Obrusánszki Monika   ·   11 éve   ·   12082   ·   Herbálasztrológia

Elolvadt a hó, a jég és lassan előbújnak az apró színes kis bimbók, és kinyílva szemünket gyönyörködtetik. Bár az ehető hajtásokra még várni kell egy kicsit, a tél miatt elszürkült étrendjükbe színt azért máris vihetnek. Azon kívül, hogy a színekkel földobhatják ételeiket, növelhetik a télen alaposan megcsappan energiákat, még a téli zsírpárnákat is segítenek csökkenteni.

Élet-szín-tér4

Egy reggeli, frissítő, piros koktéllal a télen fölhasznált energiákat pótolhatják, ami csak úgy mellékhatásként serkenti elgyöngült immunrendszerüket is. Elkészítése: egy csipkebogyó-hibiszkus teafiltert le kell forrázni egy fél bögre vízzel és letakarva langyosra hűteni. Miközben a tea hűl, hámozzanak meg egy közepes nagyságú sárgarépát és egy narancsot. A narancsot és a répát közepesre vágva rakják turmixgépbe, majd öntsék rá a teát, és alaposan turmixolják össze alaposan. A leszűrt italba keverjenek egy evőkanál vegyes virágmézet, és naponta reggel éhgyomorra fogyasszák el, apró kortyokban. Ez a koktél energetikailag a Nap-Jupiter-Mars energiakört támogatja.

Most van itt az ideje a napsugár salátának, ami két mandarinból, egy banánból és fél grapefruitból készül. A gyümölcsöket hámozzák meg, és vágják egyforma darabokra.Az elkészült gyümölcshalomra egy evőkanál mézet is tehetnek, majd fűszerezzék egy csipetnyi őrölt fahéjjal, és ha szeretik, akkor egy csipet őrölt gyömbért, és kurkumát is keverjenek bele. A Nap-Hold-Vénusz energiakör támogatására.

Mostanában nagy divat lett a kurkuma fogyasztása, nem véletlenül. Ez a gyönyörű sárga fűszer enyhe vérhígító, és erős gyulladáscsökkentő hatással bír. Vigyázat, házi kedvenceink, kutya és macska, nagyon erősen reagálnak rá, tehát ne adjanak nekik a kurkumával készült ételből, mert komoly betegséget, nagyobb adagnál akár halált is okozhat náluk. Jupiteri energiákkal bíró fűszer.

A mandarin és a grapefruit hámozásánál érdemes a belső hártyás héjat meghagyni, mert rengeteg rostot tartalmaz, keserű anyaga pedig segíti emésztésüket és a májuk méregtelenítését.

Zöld salátát készíthetünk a kertekben lassacskán kibukkanó tyúkhúrból és a csalán zsenge hajtásaiból. A leszedett leveleket alaposan meg kell mosni, és apróra vágni. A fölvágott levelekre egy kis olívaolajat és tört fokhagymát tegyenek és kis sóval jól keverjék ki. Gazdagíthatják salátájukat tejföllel, tejszínnel, de mindkettőből csak evőkanálnyi mennyiséget javaslok személyenként, hogy könnyű maradjon az így elkészített étel. Ez a saláta finomabb, és egészségesebb bármelyik agyonvegyszerezett primőrnél. Mars-Szaturnuszi energiák támogatására,

A kék színre várnunk kell még a hónap végéig, amikor is kinyílik a kék ibolya. Érdekes édességet készíthetnek ha a virágokat kandírozzák a következő módon: A kis virágfejeket fogassák keményre fölvert tojásfehérjébe, majd hempergessék meg porcukorban. Az így előkészített virágokat szárítsák kb. fél óráig nyitott sütőajtóval. Ehhez az édességhez a kék színű, csak kevéssé illatos virágokat használják. Csavaros üvegben sokáig eltartható, és a gyerekek enyhe köhögésén is segít. Hold által képviselt energiák támogatására.

Lila színigényük kielégítéséhez egyenlőre még a mélyhűtőhöz kell fordulnunk. Legjobb erre a célra a lefagyasztott szeder. Fölengedés után azonnal fogyasztható, ha kell hozzá egy kis édesítés akkor ne cukrot használjunk itt sem, hanem mézet.

Most pedig egy tél végi bőrápoló olaj receptjét ajánlom figyelmükbe, a hidegtől meggyötört arcbőr felújítására: Maga az olaj Jupiteri energiákat, az illóolajok Vénusz-Neptunuszi hatásokat mutatnak.

Kell hozzá két deciliter olíva olaj, ami nem kell, hogy a legdrágább legyen, nyugodtan vehetjük hozzá a legolcsóbb fajtát. Szükségünk lesz még valamilyen általunk kedvelt illóolajra. Javaslom hölgyeknek a Rózsa, a Rózsafa, a Jázmin olajokat akár magukban, akár a három keverékét. A két deci olívaolajhoz összesen 15 csepp illóolajra lesz szükségük, úgyhogy barátnőknek egy-egy üveg közösen is bőven elég lesz. Az olívaolajat keskeny szájú üvegbe töltjük és ebbe csöpögtessék az illóolajat/olajokat, alaposan rázzák össze és ezzel kész is. Használata: vizes arcbőrbe kell néhány csöppet vizes kézzel bemasszírozni. Mivel az olívaolaj nagyon sok vizet tud a bőrben megtartani, valósággal megfiatalodik tőle a kiszáradt esetleg öregedő bőr is. Ezt a kezelést érdemes reggel és este is megismételni, lehetőleg forróvizes mosakodás után, a meleg bőrön. Kiszáradt bőrű férfiaknak ugyanezzel a technikával Zsájából, Bazsalikomból, esetleg Citronellából készíthetünk bőrápolót. A férfiak olaja, Merkúr - Szaturnuszi hatásokkal fűszerezi a Jupiteri olaj energiáját.

 

Nagyon sok sikert a színesebb tavaszváráshoz….. és minél előbbi tavaszt kívánok mindenkinek.  


Mi a baj az érzésekkel? Harag.
Az előző írásomban az elfojtott félelemről írtam, és kimaradt az asztrológiai analógia, amit a cikk elején pótolok. Most ugyanabból az aspektusból (az érzelem elfojtása, vagy túltengése által ...

Mi a baj az érzésekkel? Félelem.
Az elnyomott érzések, érzelmek előbb-utóbb fizikai tünetekben, akár betegségekben kerülnek elő, amikor aztán újabb elnyomás (gyógyszerrel) rá a válasza a mai kor emberének. A régi korok embere ...

Mi a baj az érzésekkel?
Ma egy nagyon „ütős” fél mondatra kaptam föl a fejemet, ami a rádióban hangzott el. A délutáni műsorban (főzés közben) hallottam, hogy a mai ember „érzelmek helyett információkat kap”. Elgondolkodtam, ...

Újholddal jött a Nyilas
Újholddal jött a Nyilas
Van valami furcsaság abban, hogy az Újhold és a Nap jegyváltása ( 23-án lépett a Nap a Nyilas jegybe) majdnem egybeesett. Arra gondolok, hogy a Skorpió befele forduló, önelemzésre hajlamosító energiáit ...

A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 3
A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 3
A hatalom fogalmával furcsa módon az utóbbi napokban sokat találkozom. Régebben nem került szóba a fogalom az egyes emberi életek elemzésekor, csak kiemelt pozícióban dolgozóknál, mostanában azonban ...