Szepo
Kedves felhasználók! A Szepo közösségi része július 15.-én megszűnik. Nem lesz lehetséges a regisztráció vagy a belépés, és minden személyes adat (felhasználók, profilok, bejegyzések) törlésre kerül. Ha van olyan bejegyzésed, fotód, amit lementenél, kérünk ezt tedd meg addig. A portálon csak a cikkek és azok szerzői maradnak meg.
A közösség a szabadszoba.net portálra kerül, ott újra kell regisztrálnod, ha szeretnél részt venni a közösségben.

Élet-szín-tér5

Bagóné Obrusánszki Monika
Bagóné Obrusánszki Monika   ·   7 éve   ·   3797   ·   Herbálasztrológia

Ma reggel filozofikus reggelit költöttem el a lányommal, mikor is több alkalommal visszahallottam tőle, amit eddig neki tanítottam, de ellenkező előjellel.

Élet-szín-tér5

Ma nehezen ébredtem és egymás után követtem el mindazokat a hibákat, amikért eddig vele morogtam. Elfelejtettem egy két rutin dolgot, nem adtam a cicáknak időben reggelit, több zsírt raktam a tojás alá, mint ahogy azt szeretjük, stb. A lányom egymás után mondta a tőlem tanult mondatokat, és a harmadik-negyedik mondat után éreztem, hogy lassan érik bennem a düh, majd hirtelen felismerésbe és nevetésbe csapott át a mérgem, mert egyszerre jöttünk rá mindketten, hogy mi történik. Ezek után amint leültünk az asztalhoz, megbeszéltük a dolgot, és nagyon büszke voltam rá és magamra is, hogy ilyen jól sikerült átadni az élet apró dolgaihoz való hozzáállást.

Ezek után kitekintve az ablakon láttam, hogy a velem szemben lakó idős asszony, aki egy nagy házban él egyedül, éppen panaszkodik egy másik szomszédnak. Ez a jelenet mindennapos, és mivel sokszor hallottam, hogy hogyan kesereg azon, hogy egyedül van, pedig a gyermekei is a faluban élnek, szinte most is hallottam belülről a mondókáját.

Ez a jelenet világosságot gyújtott a fejemben, és úgy éreztem megtaláltam a generációs problémák egyik okát. Talán az egyet nem értés nem is a különböző, hanem sokkal inkább a hasonló gondolkodás okán keletkezik a generációk között.

Mire is gondolok: arra hogy a mondás „ amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek” éppen arról szól, ami reggel történt nálunk. Ugyanazt mondjuk, csak a címzett más. Amíg én mondom, tanítom, addig ez számomra egy jó tanítás, míg ha nekem mondják ugyanazt, akkor dühöt vált ki belőlem. Nem azért mert nem igaz, hanem éppen azért, mert igaz, és rám is ugyanúgy igaz, mint rá, akit én akarok tanítani.

Ha ezt a történetet asztrológiailag akarom megvizsgálni, akkor Szaturnusz, Uránuszi konfliktus jut eszembe először. Megnéztem a saját képletemet a mai reggelre, és nem egészen ezt láttam. Az Uránusz nem a Szaturnusszal, hanem a Jupiterrel állt quadrátban.

Kíváncsi vagyok ki mit lát ebben, kinek mi a véleménye erről.

Kedves olvasó! Szeretnél hozzászólni a cikkhez? Vagy csak egy gondolkodó és kutató közösségre vágysz? Egy olyan portál tagja szeretnél lenni, ahol elmondhatod a véleményed?
Csatlakozz: Szabadszoba.net

Mi a baj az érzésekkel? Harag.
Az előző írásomban az elfojtott félelemről írtam, és kimaradt az asztrológiai analógia, amit a cikk elején pótolok. Most ugyanabból az aspektusból (az érzelem elfojtása, vagy túltengése által ...

Bagóné Obrusánszki Monika  ·   6 éve   ·   Herbálasztrológia  ·   0  

Mi a baj az érzésekkel? Félelem.
Az elnyomott érzések, érzelmek előbb-utóbb fizikai tünetekben, akár betegségekben kerülnek elő, amikor aztán újabb elnyomás (gyógyszerrel) rá a válasza a mai kor emberének. A régi korok embere ...

Bagóné Obrusánszki Monika  ·   6 éve   ·   Herbálasztrológia  ·   0  

Mi a baj az érzésekkel?
Ma egy nagyon „ütős” fél mondatra kaptam föl a fejemet, ami a rádióban hangzott el. A délutáni műsorban (főzés közben) hallottam, hogy a mai ember „érzelmek helyett információkat kap”. Elgondolkodtam, ...

Bagóné Obrusánszki Monika  ·   6 éve   ·   Herbálasztrológia  ·   0  

Újholddal jött a Nyilas
Újholddal jött a Nyilas
Van valami furcsaság abban, hogy az Újhold és a Nap jegyváltása ( 23-án lépett a Nap a Nyilas jegybe) majdnem egybeesett. Arra gondolok, hogy a Skorpió befele forduló, önelemzésre hajlamosító energiáit ...

Bagóné Obrusánszki Monika  ·   6 éve   ·   Herbálasztrológia  ·   0  

A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 3
A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 3
A hatalom fogalmával furcsa módon az utóbbi napokban sokat találkozom. Régebben nem került szóba a fogalom az egyes emberi életek elemzésekor, csak kiemelt pozícióban dolgozóknál, mostanában azonban ...

Bagóné Obrusánszki Monika  ·   7 éve   ·   Herbálasztrológia  ·   0  
 • Bejelentkezés
  Automatikus bejelentkezés


  Regisztráció  |  Elfelejtettem a jelszót
 • Jelszó kérése
  Egy új jelszó lesz generálva és elküldve a beírt e-mail címre,
  amelyet belépés után a saját fiókom menüben bármikor megváltoztathatsz.  Belépés  |  Regisztráció