Szepo

Életmód, egészség-bevezető

János-Széll Kinga
János-Széll Kinga   ·   7 éve   ·   4600   ·   Életmód, egészség

Manapság egyre többet hallani a médiában az egészséges életmódról. Rengeteg információ, irányzat, beavatás, mester, személyi edző és még sorolhatnám, bombáz minket avval, hogyan kellene élni. Azt sem tudjuk mit válasszunk.

Életmód, egészség-bevezető

Egyesek a pénztárcájuk szerint választanak. Mások azt nézik mi a kényelmesebb, a számukra nem olyan sok lemondással járó mód. Van aki marad a megszokott, úgymond örökölt életmódjával. Van, kinek az érdekek, az üzlet, a politika diktálják milyen életmódot folytasson. Létezik a közömbös, akit semmi sem érdekel, az "ahogy esik, úgy suppan" kategória.
Az, ami számomra egyértelmű, hogy a világban alapállás, bázis nélkül lehetetlen eligazodni. Lehetetlen, mert ez nélkül nincs mihez viszonyítani, nincs amire a sok információt építeni.
Hiszen az életmódunkat, egészségünket nem bízhatjuk a véletlenre. Sok mindentől függ, hogy mennyire tudunk egészségesen élni, de a külső tényezők csak indirekt  módon befolyásolják ezt.
Tulajdonképpen az életmódunk határozza meg, hogy mennyire vagyunk és leszünk egészségesek. Az életmódunk, vagyis az, hogy mit eszünk és hogyan éljük a mindennapjainkat: hol és mit dolgozunk, hogyan töltjük a szabadidőnket, mennyit mozgunk, miként viselkedünk a családban és embertársainkkal. Ezek pedig mind a gondolkodásunk, metafizikai érzékenységünk, éberségünk, tetteink következményei.
Tehát nem a környezetünk, körülményeink formálnak minket, hanem mi formáljuk magunkat és ezáltal magunk körül a világot. Hiszen azt mi döntjük el: milyen ételt együnk, hogyan viselkedjünk, kikkel barátkozzunk.
Erre sokan azt válaszolnák: nem mindenki engedhet meg bármit, amit szeretne, magának. Ez így is van. Ekkor kell az az alapállás, a tudás, ami segítségével el tudunk igazodni, el tudjuk dönteni mi az érték és mi a bóvli.
Szerintem élhetünk bárhol, szegényebb körülmények között is, az egészségünkről, az egészséges életmódról nem kell lemondanunk. Mert azok a tényezők, amiktől valójában az egészségünk(az, hogy egészek legyünk) függ, azok nem a gazdasági helyzet következményei.
Rovatom célja, hogy amit én gondolok és tudok erről a témáról, azt megosszam másokkal is.


Munkásosztály hősei
Munkásosztály hősei
Munkásosztálynak most mindazokat nevezem akik másnak dolgoznak. Lehet az egészségügy, tanügy, bármilyen vállalat, állami- vagy magáncég. Ilyen berkekben örökös téma, hogy az állami- vagy a magánszektor ...

János-Széll Kinga  ·   5 éve   ·   Életmód, egészség  ·   0  

Születés után
Születés után
Azt tartják, egy család életében a legszebb dolog a gyermek születése. A legszebb és legcsodálatosabb dolog, ami egyben  nagy felelősséggel és változássokkal jár. Aki azt hiszi ugyanolyan maradhat, ...

János-Széll Kinga  ·   5 éve   ·   Életmód, egészség  ·   0  

Főnök és beosztottak
Főnök és beosztottak
Örökös téma. Nap mint nap hallunk különböző történeteket. Főleg "rossz" főnökökről és "jó" beosztottakról.Csapatban csak úgy lehet jól dolgozni, ha van egy "főnök" is. Valaki össze kell fogja ...

János-Széll Kinga  ·   5 éve   ·   Életmód, egészség  ·   0  

Születés nehézségekkel
Születés nehézségekkel
Mindamellett, hogy a nő eldöntheti hol és milyen körülmények között szeretné világra hozni gyermekét, kell számolni különböző szülési nehézségekkel is. A szülés során hatalmas erők mozgatódnak ...

János-Széll Kinga  ·   6 éve   ·   Életmód, egészség  ·   0  

Születés
Születés
A szülés szorosan összefügg azzal, hogy hogyan viseli a nő a foganást és az áldott állapotot. Azzal is összefügg, hogyan szülték őt, hogyan nevelték ezzel kapcsolatban.Valamikor a nők otthon szültek ...

János-Széll Kinga  ·   6 éve   ·   Életmód, egészség  ·   0  
 • Bejelentkezés
  Automatikus bejelentkezés


  Regisztráció  |  Elfelejtettem a jelszót
 • Jelszó kérése
  Egy új jelszó lesz generálva és elküldve a beírt e-mail címre,
  amelyet belépés után a saját fiókom menüben bármikor megváltoztathatsz.  Belépés  |  Regisztráció