Szepo

Gyakori gyermekbetegségek értelmezése

Feltöltötte: János-Széll István   ·   7 éve   ·   7231   ·   Ez meg az

Az alábbiakban néhány, gyakran előforduló gyermekbetegség és baleset értelmezését olvashatjuk.

Gyakori gyermekbetegségek értelmezése

Kép forrása: http://www.foxnews.com/health/2012/01/24/kids-seek-tans-use-less-sunscreen-as-age-survey/

1. Egyszerű meghűlés, nátha
Ez az egyik leggyakoribb gyermekbetegség. Minden gyermek egyszer – kétszer átesik rajta, szerintem nem is jelent problémát, ha nem gyakori, és nincsenek szövődményei. 
Ha a meghűlés gyakori, a gyermek egyikből a másikba esik, akkor a következőkre gondolhatunk:
- az anya gyakran idegeskedik, gondolatban támadja a gyermeket vagy a férjét
- a gyermeket összevissza kezeli antibiotikumokkal

2. Tüdőgyulladás
A tüdőgyulladás már a meghűlés szövődményének tekinthető, az ikrekhez tartozó betegség. Arra utal, hogy az anya sokat hazudik magának és másoknak, a gyermek fele is hamis információt továbbit. Mindezt erőszakosan teszi (a gyulladás mint olyan mindig a Marshoz tartozik, ezért jár lázzal, kipirosodással, fájdalommal).

3. Középfülgyulladás
Bakhoz, Szaturnuszhoz tartozó betegség, az anya nem akarja sorsát elfogadni, nem akarja meghallani a belső hangot. Nem akar felelősséget vállalni a saját és gyermeke sorsában. Általában a bak karmával rendelkező szülők, anya gyermeke hajlamos erre a betegségre.

4. Allergia
Ma már sokféle allergia megjelenik a gyermekeknél, ami az anya tudatalatti ellenkezését mutatja valamivel szemben. A bőrön megjelenő kiütések a Szaturnusz és Vénusz hatáskörébe tartoznak, az asztma ikrekhez. Az anya nem akarja felvállalni a harcot. Gyakori eset például, hogy egy nagyszülő jelenléte (főleg az anya felőli nagymama) hozza a kiütéseket, és amikor a nagymama hazamegy, a kiütések elmúlnak. Ilyenkor az anya nem mer szembeszállni a saját anyjával, de magában ellenkezik. Az ellenkezése gyakran jogos, mert a nagymamák nem kell felelősséget vállaljanak az unokájukért, s ezért sok mindent megengednek neki. Ha a szülő nem erélyes, akkor az "ügyes" nagymama egy hét alatt teljesen felboríthatja a család egyensúlyát, a gyermek lebetegedhet.

Sérülések:

1. Bokaficam, súlyosabb esetben boka és lábszártörés – az anya irányváltoztatási képtelenségét, vagy másik végletben a folytonos irányváltoztatását jelenti.
Általában a csonttöréseket a Szaturnusz – Mars együtt hatásával kell értelmezni, amikor egy agresszió, erőszakos lendület, nyers erő hirtelen lefékeződik. Vagyis felelőtlen lendületről van szó. A boka és lábszár, lévén a Vízöntőhöz tartoznak, a mentális irányváltással függnek össze. Ha rossz úton járunk, megüthetjük a bokánkat. Ha a gyermeknek sérül a bokája, az anya jár rossz úton. Például bizonyos dologban már rég irányt kellett volna váltson, de ő erőlteti a régi, megszokott gondolkodást, tevékenységet.
2. Sarokcsont – a sarok sérülése azt mutatja, hogy az anya nem akar a sarkára állni bizonyos helyzetben, vagyis nem következetes, nem harcol az igazságért, hamis békéket köt, kerüli a vitát, nem vállal felelősséget.
3. Lábfej – halakhoz kötődik, tehát az "elszédültséggel" függ össze, amikor az ember nem a földön jár, hanem az egekbe – vagyis nincs valós alapja gondolatmenetének, tevékenységének.
4. Térd – a bakhoz kötött, általában a sors elfogadásával (térdet – hajtással a sors előtt) függ össze. Ha a gyermek térde sérülékeny, az anya nem akarja sorsát elfogadni és azért felelősséget vállalni.
5. Combok és csípő – nyilashoz tartoznak, az anya nyíltságával, nyitási képességével függ össze, illetve a szélhámoskodással, rossz hittel, hiszékenységgel, ugyanakkor a rossz értékítélettel, túlzott kritikával vagy naivsággal.
6. Hátgerinc – a deréki szakasz a mérleggel függ össze, így a belső egyensúllyal, párkapcsolattal, a háti rész az oroszlánhoz kötött, és ilyenkor az anya hatalmi ambícióira vagy túlzott megalázkodására kell gondolni.
7. Bordák – szintén az oroszlánhoz, de az ikrekhez is tartoznak. Kommunikációs félelem, szorongás, meghunyászkodás tartozik ide.
8. Karok, kezek: azt tükrözik, hogy az anya hogyan kezeli a saját életét. A kézfej a szűzhöz tartozik (kultusz), a karok az ikrekhez (kommunikáció, logika vagy felületesség), a vállak meg azt tükrözik, hogy az anya túl sokat vagy semmit sem akar felvállalni.
9. A nyak a nyakassággal (bika, túlzott ragaszkodás, biztonságvágy) függ össze, a fej a kossal – általános agresszió, agresszivitás, dolgok erőltetése.

 

Kedves olvasó! Szeretnél hozzászólni a cikkhez? Vagy csak egy gondolkodó és kutató közösségre vágysz? Egy olyan portál tagja szeretnél lenni, ahol elmondhatod a véleményed?
Csatlakozz: Szabadszoba.net

Interjú a fák alatt - 12 rész - Summa
Interjú a fák alatt - 12 rész - Summa
A létezés okát nem lehet elmondani két szóban. Viszont ha valamiről túl sok szót kell mondani, akkor az valószínűleg nem igaz. Vagy legalábbis nem úgy igaz. Mert a létezés egyszerre sokszínű és ...

Nesze semmi
Nesze semmi
Most előre bocsájtom, kedves barátom, hogy nem vagyok túlságosan összeesküvés elmélet - rajongó, nem hatnak meg az álhírek sem, de ugyanúgy a főáramú médiának sem tudok hinni.

Birkatanfolyam
Birkatanfolyam
A múltkor hallom, képzeld el, kedves barátom, hogy valaki azt mondta, nincs is olyan hogy Koronavírus. Még ilyent! Meg a másik, hogy amit a tesztek kimutatnak, nem is vírus, hanem exoszóma. Olyant is rebesgetnek ...

Ideje megállni
Ideje megállni
Rengeteg információ kering a médiában, a közösségi oldalakon a jelenlegi járványról, igaz és hamis információk egyaránt, így ideje megvizsgálni a jelenlegi Koronavírus okozta világjárványt szellemi, ...

365
365
Minden napra egy gondolat.