Szepo

Hogyan éljünk túl egy válást? A mélyben rejlő valóság előhalászása... Avagy a főnixmadár projekt beindult

Feltöltötte: Bacskovszky Nóra   ·   11 éve   ·   32933   ·   Archívum

Most egy nagyon személyes írás következik... Az én történetem... És az abból leszűrhető mélyebb valóság.

Ha valaki netán a történetben szereplő személyek / események és a valóság eseményei között hasonlóságot fedezne fel, az NEM A VÉLETLEN műve.

Hogyan éljünk túl egy válást? A mélyben rejlő valóság előhalászása... Avagy a főnixmadár projekt beindult

Minden úgy kezdődött, mint a mesében. (Legalábbis a 12-es házas diszharmonikus Uránuszommal ezt hittem.) "Boldogan éltek, míg meg nem haltak." Amúgy is fogékony vagyok a mesékre.

Ez a cikk ott kezdődik, ahol a családom felbomlása történt...második gyerekemmel voltam várandós, a 20. héten jártunk. Talán annyi még, hogy ez egy nagyon hirtelen történő, és az életem más területeit (munka, lakhely, anyagiak, gyerekeim élete) teljesen megrengető változás volt.

A válás utáni első hónapok úgy teltek, mint annak a bizonyos Sírós Frukké, Lázár Ervin Manógyárában... "Sírós Frukk bömbölt. Vernyákolt-ver-ver-ver, nyervákolt-nyer-nyer-nyer, tutujkázott-tuj-tuj-tuj, óbégatott-ób-ób-ób. Zengett tőle az Alsó, a Felső, a Középső, a Fent és a Lent. Na persze, zengett az erdő mélye is." A körülöttem lévő barátok, családtagok pedig pont úgy viselkedtek, mint a mesében lévő állatok: "Körülállták Sírós Frukkot, kérdezgették, nyugtatgatták, becézték. De mindhiába, bömbölt dühödten. Az állatok tanakodtak. Mit tehetnének?"

De a kérdés az, hogy én mit tehettem magamért (és felelős anyaként a 4,5 éves és még meg sem született gyerekemért). Amikor az ember tanácstalan, segítséget, tanácsot vár... Kitől? Hát én általában a Ji-Kinget és a Tarot-ot használtam... Most egy Symbolon kártya húzásánál jött ki a népmesékből is ismert Főnixmadár.

főnixmadár

A főnixmadár mitológiai madár, amely hamvaiból újjáéled, a lélek madarának is hívják. Az asztrológiában az Uránusz és a Plútó tartozik hozzá. Az előbbi mély átható változást hoz, az utóbbi pedig erőteljes és gyors, villanásszerű változással jár. A jegyek közül a Skorpió és a Vízöntő tartozik ide. A szimbólum képe egy színes tollú madár, amely épp felszáll a hamvaiból, alatta a szétrombolt világ terül el, amelyből felszabadította magát. Csak akkor képes megszületni, ha egyetlen tégla nincs már a helyén (megj.: na, ez az összeomlás megtörtént az életemben is...). A madár csodálatos képessége, hogy 500 évenként elégeti magát, de hamvaiból megifjodva lép elő, hogy új életet kezdjen. A lélek számára ez a folyamat megújító erejű, az egó számára azonban nagyon is fájdalmas és akár destruktív is lehet.

Aki ismer, az tudja, hogy az asztrológia a másik, amelyet a világ és önmagam mélyebb megismerésének a módszerének használok. Szóval elkészíttettem a karmikus horoszkópomat, amely többek között a tudattalanomban meglévő anyai ágon öröklődő zavarokat is tartalmazza (Lilith, Sárkányfarok), amelyek rávilágítanak az aurámban meglévő, de számomra nem tudatosult tartalmakra. Nehéz volt szembesülni ezekkel.radixom

Röviden annyit, hogy kos -bika karmám van skorpió aszcendenssel megspékelve, sárkányfarkam a hetes házban- a hosszútávú párkapcsolatok házában, itt csapódik le a karmám. (Ezek mind hozzájárultak az akkori kialakult helyzetemhez.) Amennyiben tudatosítom ezeket a születési "adottságokat",  elkerülhetem alaptermészetem tudatos átalakításával, vagyis tevékenységemnek tudatos rendszerezésével, átcsoportosításával, természetemnek megfelelő hivatás és tevékenységi életterület választásával. Amennyiben egy Kos típusú felnőtt kellő önfegyelemmel és belső, szellemi-lelki erőfeszítések (mint pl. hibabelátási készség kialakítása) segítségével feloldja és meghaladja születési konstellációjának a negatív jellegzetességeit (meghatározottságait), olyan szellemi alapálláshoz jut el, amely alapján maga lesz a céltudatosság és a kreatív erélyesség, valamint a szellemi és a lelki nyíltság, az őszinteség, az értelmi világosságra alapozott szellemi fény (spirituális értelem), a becsületes céltudatosság megtestesítője, anélkül, hogy ez utóbbi erőszakoskodást, kegyetlenkedést, vagy kíméletlenkedést jelentene.

A Bika konstelláció szellemisége a biológiai létezéshez és a fizikai létben való megmaradáshoz és az abban való elemi létezéshez elsődlegesen (elengedhetetlenül) szükséges előfeltételekhez, életkörülményekhez, azoknak a megteremtési - létrehozási kényszeréhez kapcsolja a Bika-karmával rendelkező embert. Viszont a  bika az anyag átszellemülésének a mozzanata. Azon Bika jellegű karmával született személyeknek  jól körül kell nézniük a környezetükben és végig gondolni az addigi életük történetét, hogy megláthassák: melyek azok a zavaró dolgok, amelyeket képtelenek lenyelni és miután ezt konkrétan tudatosították magukban, vagy tegyenek meg mindent, hogy azzal a számukra lenyelhetetlen - elfogadhatatlan - jelenséggel találkozzanak, amennyiben a dolog már tűrhetetlenné és elviselhetetlenné vált számukra, vagy (és ez a metafizikailag helyes megoldás) tudatosítsák magukban, hogy valamiért fontos számukra azzal a kellemetlen jelenséggel való gyakori találkozás, mert olyan információt tartalmaz, amely valamiért fontos a számukra és próbálják meg tudatosan lenyelni azt, vagyis feldolgozni-megérteni értelmileg és érzelmileg egyaránt. Amennyiben egy Bika jellegű Karmával  rendelkező személy  eltökélt a lelki-szellemi építkezés terén, lemondások és erőfeszítések árán sikerül meghaladni a Bikára jellemző tudattalan késztetéseit, olyan harmonikus személlyé válhat ,amely mintha ténylegesen állandóan mosolyogna rá a szerencse.

Nagyon nehéz volt elindulni. Sokat köszönhetek barátoknak, egy szombathelyi pszichológusnak, a prana nadinak, a deekshának, az alkotásnak... Persze rengeteg segítő dolog kerül ilyenkor az utunkba. Ami a legegyszerűbb, de mégis valahogy nem alkalmazott dolog a saját sorsunk tudatos teremtésénél, és ami nekem nagyon segített, az az, hogy minden nap hálát adtam olyan dolgoknak, amik nem voltak meg életemben, ezzel pedig bevonzottam azokat, a tudatalattit így "csaptam be", hogy úgy éltem meg az életem, mintha már ezek meglennének az életemben (pedig közel se volt meg semmi). Ugye ez a kérd, és megadatik "elvén" alapul, csak ahhoz először kell elégedettnek, hálásnak lenni, hogy ez meg is történjen velünk. Az energia oda összpontosul, ahová a figyelem irányul. És ezzel beindult a "főnixmadár- projektem", ahogy én hívom az újjászületésemet. 

Említettem, hogy a kislányom még meg sem született, mikor az apukája elhagyott minket. Ezt nagyon nehéz túlélni. Nagyon nagy lelki megrázkódtatás, amit a kicsi a méhemben pontosan érez, és hat rá, és ettől még nagyobb bűntudatom támadt (jó önmarcangoló skorpió aszcendenssel élőhöz hűen). "Mert bármi is legyél, az azon dolgok eredménye, melyek édesanyád várandóssága alatt történtek veled. Igazából ezek szüleid gondolataival kezdődtek a fogantatásodat megelőzően, és a fogantatás során. Emellett számít mi történt a méhben, és milyen gondolatai voltak édesanyádnak, amíg a méhben voltál, mik voltak édesapád gondolatai ,aztán a születés során hogy voltál és mi történt a világrajöveteled után közvetlenül, milyen megjegyzéseket tettek a körülötted lévők. Mindez rögzítődik. Ezek a dolgok irányítanak..." (Sri Bhagavan) Ebben van sok dolgom még, hogy a gyerekeimet minél kevesebb negatív gondolatom irányítsa. Ezzel tehetek a legtöbbet gyerekeim egészségéért, mivel az auránk 7 éves korukig teljesen össze van kapcsolódva. (Az is nagyon érdekes, hogy a gyerekeink asztrogramja tükrözi a foganásuk időszakában fennálló, megoldatlan de aktuális problémáinkat, gondolatainkat, ezt "teremtjük" nekik a lilitjükben és a sárkányfarkukban, fényszögeikben.)

Sok embernek tartozom köszönettel, hogy élek...ezzel a cikkel a köszönetnyilvánításnak is szeretnék helyet adni. Léda lányomnak és Jónás fiamnak is, akik az én lélekkarbantartóim, mert egy lélekkarbantartónak is nagy szüksége van lélekkarbantartásra. Mindenkinek üzenem, akik a nehéz időszakomban mellettünk voltak, hogy élek és virulok, mint az a bizonyos piros tulipán, amiről az előző cikkemben írtam.

Még van egy nem titkolt célom ezzel a cikkel. Elgondolkodtatni azokat akik a fejükben fontolgatják a válást ezekben a hetekben, hogy "megéri" e saját gyerekeink lelkének a semmibe vétele, vagy kitalálunk valami más megoldást problémáink orvosolására. Gyurkovics Tibor : Apa csak egy van című kötetéből valók ezek a keserédes versek:

INGEK A KÖTÉLEN

 
Mint kötélen az inget,
apánk itthagyott minket.
Most lengünk a kötélen,
ahogy az ing a szélben.
 
NAGY KÁD
 
Négyen voltunk testvérek,
akik egy kádban elférnek,
vihorásztunk,fröcskölődtünk,
apánk itthagyott ingébe
aztán sírva törölköztünk.
 
Arny

Akinek tetszett az írásom, vagy szeretne még több hasonló gondolatokat tartalmazó lélekkarbantartást, csatlakozzon a Facebook oldalamon is hozzánk.  www.facebook.com/lelekkarbantarto.vallalat

Források: az asztrológiai szemelvények Kozma Szilárd asztrológus írásaiból kivonatok


Mozgás, tevékenységek és spiritualitás.
Mozgás, tevékenységek és spiritualitás.
A mozgás egészen pontos meghatározását megadni éppolyan nehéz, mint az időét, a térét vagy a létezését. A mozgás mélyen átszövi a létezést, olyannyira, hogy fogalmazódtak meg már e kettőt ...

Három nagyszerű szellemi gyakorlat
Három nagyszerű szellemi gyakorlat
Szellemiekkel foglalkozók körében olykor felmerül(het) a kérdés, hogy azokat a magas, tiszta elveket, amelyeket elsajátítottak a spirituális „tudományból” miként lehet összekapcsolni a személyes ...

Karácsony: a krisztusi princípium ünnepe
Karácsony: a krisztusi princípium ünnepe
Van, aki a fény ünnepének nevezi a Karácsonyt, van, aki a szeretet ünnepének. Valójában a fény és szeretet egységének ünnepe, a krisztusi princípium ünnepe (amelyben egységesen van jelen fény és ...

Életrend, szolgálat és az egység megvalósítása (Éberség a szolgálatban. Metanoia és átlényegülés.Véletlen.)
Életrend, szolgálat és az egység megvalósítása (Éberség a szolgálatban. Metanoia és átlényegülés.Véletlen.)
Először vegyük a véletlen fogalmát. Voltak ugyan olyan metafizikai kijelentések, hogy a véletlen nem létezik, de ha alaposabban utánanézünk, kiderül, hogy létezik és éppen a metafizikai irodalomban ...

A Bak erőtere
A Bak erőtere
Minősége szerint kardinális, elemi csoportosítás szerint földi jegy, évszak szerint téli, negatív jegy. Uralkodó bolygója: Szaturnusz Időszaka: dec.22.- jan.20.