Szepo

Joó Viola: A Kos karma

Feltöltötte: Kozma-Joó Viola   ·   9 éve   ·   22767   ·   Sorsrendezés asztrológiával

   A születési képletükben Kosban álló Lilith-tel, Sárkányfarokkal vagy többnyire negatívan fény-szögelt Nappal rendelkező személyek karmikus meghatározódásairól, sorsproblémáikról, betegség és baleset hajlamaikról.

Joó Viola: A Kos karma

  A Kos a (Lilith által megzavart és megbomlasztott és a Teremtés, a fizikai sík szükségét felismerő) Abszolútum első létmozzanata. A Teremtés első megnyilvánulása. Ezért az, az Őserő-tér, amelyet a Kos csillagkép jelez a gyökere minden olyan megnyilvánulásnak, tulajdonságnak a Létben, amelyben megvan a gyorsan és spontánul megjelenő célirányosság, céltudatosság, bátorság, tettrekészség, és harci kedv, ezek feltételeként a spontán és gyors tervezési, stratégia-gyártási képesség, és a gyakorlatba ültetéshez szükséges rendíthetetlen tettvágy és tetterő. És mint a tűz elemhez tartozó jegyeket, a Kost is a vitalitás és a rendeltetése végzését segítő szenvedélyesség jellemzi pozitív esetben.

   A pozitív Kos személy jellemzően öntudatos, aktív, tett-vágyó, a kihívásokra bármikor pozitívan reagáló, egyenes, nyílt, gyors észjárású, spontán döntéseket és cselekedeteket kívánó helyzetekben gyorsan és határozottan cselekvő ember. A harci helyzeteket, bátorságpróbákat, fizikai vagy logikai kihívásokat, versengési lehetőségeket mindig örömmel fogadó személy.

   Azonban azok a személyek, akik a születési horoszkópjukban többnyire negatív Kosban álló Nappal, s még inkább, akik Kos Sárkányfarokkal, Lilith-tel születtek, azoknál ez a Léterő hibás, zavaros, tehát negatív tudattalan reflexadási tulajdonság-csomagként, negatív képzetrendszerként van jelen a tudattalanjukban. A karma működéséről érdemes tudni, hogy mint minden karmának: a Kos karmának is kétféle megnyilvánulási módja van. Az egyik a kívülállók számára is egyértelmű, tehát látványos vagyis teljesen nyílt erőszakosság, kíméletlen győzni-akarás és a kicsinyes, sportszerűtlen versengés, az öncélú és dühödt "legjobbnak lenni"-akarás, ami nem tart tiszteletben sem embert, sem istent, - és ami kifogyhatatlan erővel, bámulatos stratégiákkal és gyorsasággal indul neki bármit szétrombolni és tönkretenni csakhogy az általa vágyott (világi) dicsőséget megszerezhesse. A Kos karmából fakadóan az adott személy lehet nyíltan agresszív, sportszerűtlenül versengő, igazságtalanul kötözködő, aki a konfliktusait, kudarcait kirobbanó agresszivitással kezeli, vagyis az ellenségként érzékelt személyeknek a teljes legyőzését tűzi ki céljául, aminek eléréséért mindent bevet. Az ellenségei legyőzésére, másoknak bizonyos versengésekben - gyakran csak általa képzelt versengésekben - való leelőzésében, vagy partnerének és családtagjainak az irányítás alá vonásában konkrét és gyakorlatias terveket eszel ki.

   A másik véglet kívülről az előbbi ellentéte: mi sem áll tőle távolabb, mint az önérvényesítés, konfrontációvállalás és a versengés. A Kos karma ebben az esetben az adott személyt vagy arra készteti, hajlamosítja, hogy az egyenességtől, nyílt magatartástól „ösztönösen” - tehát tudattalanul és önkéntelenül - féljen, óvakodjon. Ebben az esetben a Kosra jellemző gyors észjárást a nyíltság elkerülésére használja, akaratát rafinált és közvetett módon érvényesíti. Életerejében, harcképességében, sőt, az intelligenciájában – vagyis a Koshoz tartozó általános emberi képességeiben kételkedik, személye érvényesítésében rendkívül bátortalan, ezért rejtetten, többnyire csak képzeletben verseng másokkal, kimondatlanul, kerülő utakon, az intelligenciájától függően – a tőle telhető legrafináltabban igyekszik akaratát érvényesíteni, személyének az általa folyton sóvárgott „első helyeket” és „legjobb minősítéseket” megszerezni. Ezek miatt a valójában nyíltan meg sem kísérelt tűz-próbák és önérvényesítési lehetőségek kikerülése miatti kielégületlenségében nagy mennyiségű belső (alkímiai – szellemi) tüzet emészt fel, vagyis agressziót termel, ami miatt a következő betegségek és balesetek jelentkezhetnek nála és a másik végletet megtestesítő Kos karmás személyeknél is: lázas betegségek, fejfájások, fejsérülések, a vérnek rendellenességei, és agyi problémák (pl.: agydaganat, agyvérzés).

   A két véglet, csak külső személyi megnyilvánulásában kettő, a mélyben egy, és ugyanazon zavarodott, agresszív, romboló és kicsinyesen versengő negatív Kos Léterőben gyökerezik. Az egyik a nyíltan és vállaltan agresszív véglet, míg a másik ennek ellentéteként, eme nyílt agresszió iránti gyűlöletében teljes passzivitásra ítéli magát a Kos Léterőt illetően. Tulajdonképpen azt lehet mondani, hogy a karmák két véglete úgy keletkezik, hogy az egyik típus a gátlástalan kiélést valósítja meg a másik típus pedig a Léterő teljes elfojtását. Egy Kos karmás személy életében, vagy életszakaszaiban általában az egyik véglet a meghatározó, de alkalmanként a másik véglet is megjelenik: a nyíltan agresszívak valódi veszélyt jelentő konfliktushelyzetekben és tűzpróbák esetén rendkívül gyávákká válhatnak és fordítva, az általában bátortalan és visszahúzódó Kos karmás személyek nagyon ritkán, bizonyos helyzetekben, teljesen váratlanul és "kitörhetnek" és agresszívvé, kegyetlenné válhatnak. De ez a jelenség minden Tűz karmával kapcsolatosan elmondható.

   Fontos megjegyezni, hogy a Kos karma megzavarja és megnehezíti a párkapcsolati életet, nemi életet, sőt, már a párválasztást is hiszen közvetlenül összefügg a férfiasság egyik alapelemével, a Mars princípiummal.Például: a fentiek értelmében a Kos karmás nők rendre szélsőségesen gyáva, félénk, s ezért rejtetten agresszív, vagy pedig nyíltan agresszív férfiakhoz vonzódnak, és választanak párt. Mondhatni a Kos karmás személyeknek ugyanannyi problémájuk akad az életben a párválasztással és a házasélettel, mint a köztudottan a házasság és a párkapcsolat életkörét magába foglaló, a Kossal szemben álló Mérleg karmásoknak. Vagyis a Kos karmával rendelkezők gyakran a párkapcsolatukban gyűjtik meg maguknak (és társuknak) a bajt, összeférhetetlen, provokatív, kicsinyesen versengő, öncélúan támadó természetükkel vagy épp akaratkinyilvánításaik hiánya okán, óvatos cseleikkel, rafinált taktikáikkal mit sem érve – sőt, a társ bizalmát lassan elveszítve előbb stagnálni kényszerül a párkapcsolat, majd következik az elhidegülés, és a kapcsolatnak a sértődött hallgatásokkal teli elmérgesedése.

   Minden szempontból a megoldás a pozitív Kos tulajdonságok felvétele: nyíltság, egyenesség, bátorság önmaga felvállalásához és egészséges érvényesítéséhez, mindenkori spontán és bátor harcra készség, indulatmentes szenvedélyesség, vállalkozókedv, gyors döntési képesség, tettrekészség, kitartás a megvalósításokhoz. Egy horoszkóp szintetikus értelmezése során az asztrológus személyre szabottan ad információkat, belső - szellemi munkálatokra vonatkozó és gyakorlati tanácsokat egy adott személynek a karmája (és karmái!) feloldására.

   Ajánlott videó: Kozma Szilárd asztrológus a Kos karmáról -

https://www.youtube.com/watch?v=jcyFNXwIGFU

   Ajánlott alkalmazás: Astrogo - A Szepo-n elérhető János-Széll István által kifejlesztett asztrológia program segítségével bárki megnézheti, hogy az ő születése időpontjában hol álltak a karmikus pontok, vagyis a Lilith és a Sárkányfarok:
http://www.szepo.com/astrogo/

   Lilith és Sárkányfarok táblázatok találhatóak az aldottelet.com-on:

http://aldottelet.com/tablazatok

írta: Joó Viola asztrológus

aldottelet.com


Kozma Szilárd: A ritmus és a hierarchia sorstörvénye (A VI. törvény) - 2. rész
Kozma Szilárd: A ritmus és a hierarchia sorstörvénye (A VI. törvény) - 2. rész
 A ritmus, a ciklus és a hierarchia sorstörvénye. Folytatás:Jézus, aki nem vallást, hanem a mítoszok (legendák = törvények) és a költészet közérthetősége szintjére leképezett metafizikai szemléletet ...

Kozma Szilárd: A ritmus és a hierarchia sorstörvénye (A VI. törvény) - 1. rész
Kozma Szilárd: A ritmus és a hierarchia sorstörvénye (A VI. törvény) - 1. rész
A teremtési és megváltási folyamatok rendjének, valamint az ismétlődés és a rend ciklikusságának a törvénye. Az anyagi megnyilvánulási forma-rendszerek törvénye, vagyis a Tér és az Idő Törvénye. ...

Kozma Szilárd: A polaritás és az Apokalipszs törvénye (Az V. törvény) - 2. rész
Kozma Szilárd: A polaritás és az Apokalipszs törvénye (Az V. törvény) - 2. rész
Az én volt-feleségemnek egy amerikai pszichológus által írt csodakurzus tanaiban, majd az önmegvalósító (Szahadzsa) a joga-tanfolyamban hirdetett örök-béke elérési lehetőségeiről szóló misztikus ...

Kozma Szilárd: A polaritás és az Apokalipszis törvénye (Az V. törvény) - 1. rész
Kozma Szilárd: A polaritás és az Apokalipszis törvénye (Az V. törvény) - 1. rész
A POLARITÁS TÖRVÉNYE, VAGYIS A SZÉLSŐSÉGES LÉT- ÉS ÉLETHELYETEK SZÜKSÉGÉNEK AZ EGYETEMES TÖRVÉNYE. Az ötödik egyetemes sors-törvény.(A lelepleződés és a leleplezés szükségének a törvénye.) ...

Kozma-Joó Viola: A Bolond - A beavatott, a Tarot 22
Kozma-Joó Viola: A Bolond - A beavatott, a Tarot 22
Miért nevezik Bolondnak a tarot legerősebb, legtöbbet érő, a 22-es számú kártyáját? Mi is ez a rejtélyes, beavatott-i Bolondság? A Bolond állapot, úgy, mint a boldogság, az istenazonosság-tudatból ...