Szepo

Mi a baj az érzésekkel? Félelem.

Feltöltötte: Bagóné Obrusánszki Monika   ·   9 éve   ·   22580   ·   Herbálasztrológia

Az elnyomott érzések, érzelmek előbb-utóbb fizikai tünetekben, akár betegségekben kerülnek elő, amikor aztán újabb elnyomás (gyógyszerrel) rá a válasza a mai kor emberének. A régi korok embere még tudta, hogy melyik érzelem melyik szervben „lakik". Ebben az írásban a félelemről lesz szó, aminek helye a hagyományok szerint a máj.

Egyre több kutató vallja, hogy fizikainak tűnő problémák, megbetegedések hátterében mindig megtalálható az azt kiváltó érzelmi konfliktus.

Ez azért is valószínű, mert mindenkinek csak rá jellemző komplex energia mintája van, ami ha zavartalan, akkor érzi jól magát, ha pedig valami külső körülmény belezavar ebbe a mintába, akkor nem érzi jól magát. Az energetikai zavar milyenségét éljük meg negatív érzelmekként. Tehát az érzelmeket elfojtani olyan, mintha valami veszélyt a jelzőberendezés kiiktatásával akarnánk elhárítani.

Szervezetünk okos, okosabb mint a mindennapi rutin az általános gyakorlatban, nem hagyja a jelzőberendezést kiiktatni, egyre erőteljesebb jelzésekkel adja tudtunkra, hogy valami nincs rendben.

Vegyünk egy egyszerű példát:

Rendszeresen visszatérő, emésztési zavarokat okozó, náthának, influenzának induló tünetekkel küszködő családos hölgy a példa főszereplője.

A munkahelyén folyamatosan nő a nyomás, egyre jobban aggódik attól, hogy meg tud-e felelni az egyre nagyobb követelménynek. Először „csak" álmatlanságtól szenved, ezt megoldja altatóval, jobb esetben ilyen hatású gyógynövénnyel, de a probléma ettől még marad, mivel a munkahelyi nyomás nem csökken. Ezután emésztési zavarok következnek, majd miután ezt is sikerül tünetileg kezelni, akkor mélyebbre húzódnak a tünetek és májfunkció zavarokban mutatja meg magát a félelem, és az ezt ellensúlyozandó, általában otthon előtörő agresszivitás.

A fenti példánál maradva az álmatlanság, az emésztési zavarok, a májproblémák és áttételesen az otthoni veszekedés mind visszavezethető egy alapvető érzelemre, a félelemre. A félelem energiája csökkenti az alkalmazkodó képességet, az életenergiát és merevvé teszi a személyiséget.

Mit lehet itt tenni? Természetesen nem engedheti meg magának az emberek nagy része, hogy otthagyja a megélhetését biztosító munkahelyet, tehát olyan megoldás kell, ami nem csak a tüneteket kezeli, hanem az alapproblémára magára a félelemre is hatással van. Azon kívül, hogy szembesülni kell a követelményekkel, hinni kell hogy képes a feladatát ellátni. Ebben segítenek a gyógynövények, mégpedig azért, mert a növényeknek a fizikai összetevőiken kívül saját energiatöltetük van, amivel mentális hatást is képesek kifejteni az emberre.

Az ilyen típusú problémák oldására nagyon jó gyógynövény a zsálya. Az orvosi zsálya (Salvia officinalis) teaként elkészítve nagyon jó megoldás a fizikai tünetek enyhítésére, és emellett energetikája segít feldolgozni a félelmet (nem elnyomni), amivel a csüggedést lelkesedéssé, a merevséget odafordulássá tudja változtatni.


Mi a baj az érzésekkel? Harag.
Az előző írásomban az elfojtott félelemről írtam, és kimaradt az asztrológiai analógia, amit a cikk elején pótolok. Most ugyanabból az aspektusból (az érzelem elfojtása, vagy túltengése által ...

Mi a baj az érzésekkel?
Ma egy nagyon „ütős” fél mondatra kaptam föl a fejemet, ami a rádióban hangzott el. A délutáni műsorban (főzés közben) hallottam, hogy a mai ember „érzelmek helyett információkat kap”. Elgondolkodtam, ...

Újholddal jött a Nyilas
Újholddal jött a Nyilas
Van valami furcsaság abban, hogy az Újhold és a Nap jegyváltása ( 23-án lépett a Nap a Nyilas jegybe) majdnem egybeesett. Arra gondolok, hogy a Skorpió befele forduló, önelemzésre hajlamosító energiáit ...

A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 3
A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 3
A hatalom fogalmával furcsa módon az utóbbi napokban sokat találkozom. Régebben nem került szóba a fogalom az egyes emberi életek elemzésekor, csak kiemelt pozícióban dolgozóknál, mostanában azonban ...

A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 2
A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 2
Miért baj, hogy a család, mint olyan hanyatlik? Miért kellene visszaszerezni a régi értékeket? Miért kellene minden gyermeknek két szülő nevelése alatt fölnőni? Mit jelent a címben a hatalom szelídsége? ...