Szepo

Rendszeresen ismétlődő negatív hangulatok és a Hold. Személyes tudatosság növekedés a Hold ritmusára való odafigyelés által.

Feltöltötte: Dénes Mária   ·   11 éve   ·   30693   ·   Sorsfigyelő

Azt mindenki tudja, hogy az anyaságot lehetővé tevő havi ciklus megjelenése előtt nagyon sok nő feszültebb, ingerlékenyebb, figyelmetlenebb a korábbiaknál. Valamint, hogy a havi vérzés ideje alatt egyeseknek erős, másoknak gyengébb alhasi panaszokat, görcsöket kell elviselniük. Azt kevesebben tudják már manapság, pedig régebb természetes volt, hogy vannak nők, akiknek ez nem okoz semmiféle problémát. A problémásság spirituális oka az, hogy az illető nő, a saját női minőségével, feladataival nincsen harmóniában. Feszült, ellenállásokkal, elutasítással, máskor meg szorongással terhelt ilyen téren.

Rendszeresen ismétlődő negatív hangulatok és a Hold. Személyes tudatosság növekedés a Hold ritmusára való odafigyelés által.

A Hold az érzelmek, az anyaság, az oldottság jelölője az asztrológiában. A nőnek az anyai arculatát és természetét mutatja, férfi horoszkópban pedig leginkább a nőknek eme anyai természetéhez, valamint a kicsi gyerekekhez való elsődleges viszonyulását.

Amikor valakinek gondja van a Hold által jelzett teremtő őserővel, a külvilág számára láthatatlan lelki világában, ez irányú negatív (sokszor rejtett) karmikus örökségének, valamint a jelenlegi, nem egyszer gyermek és családellenes korszellemnek megfelelően elutasítja, teherként éli meg azt, hogy ő anya, vagy potenciálisan anya lehet.Nem kíván megtermékenyülni, valamint, ha már van gyereke, akkor nehezére esik a családi, anyai teendőkkel való foglalatoskodás. Inkább szeretne férfi módra „szabadon”, függetlenül, önrendelkező, „önmegvalósító” módon élni, mint a gyerekei szükségleteiről gondoskodni, azokra folyamatosan figyelni. Ezekben a feladatokban nem lát sem elég spiritualitást, sem elég szellemi kihívást, sem önkifejezési és önnevelési, személyes fejlődési lehetőséget, maximum csak unalmas hétköznapokat, kiszolgáltatottságot, de nem egyszer még ezeknél is rosszabbakat a felszín alatt. Ha valakinek görcsös havi ciklusokat, vagy a ciklusok előtt feszült lelkiállapotokat kell átélnie az egy nagyon lényeges, sok nőnél ráadásul havonta ismétlődő, testi (vissza)jelzés, amit komolyan ajánlott venni és lépéseket tenni a feloldás érdekében lelki, szellemi szinteken. Például úgy, hogy tudatosítja a születési horoszkópja megismerése által, valamint a felmenő anyai ági ősök családi krónikájában történt családi események, valamint az édesanya, nagyanya, dédnagyanya női nemi szerveket érintő betegségeinek (ha voltak) a szellemi okainak megvizsgálása alapján, hogy honnan erednek és mivel állnak kapcsolatban ezek a gyermek és családellenes tartalmak benne. Fontos lenne ez nem csupán személyes boldogság és az egészség fenntartása érdekében, hanem a hosszú távú párkapcsolati, családi, anyagi jóllét, öröm érdekében is, mivel egyáltalán nem természetes, nem szükségszerű az, hogy a havi vérzéstől a nőnek szenvednie kelljen, mint ahogy az sem, hogy ilyenkor feszült és ideges legyen. Az viszont igen, hogy legalább ilyenkor több figyelmet fordítson a befele fordulásra a lelki, érzelmi, szintű megtisztulásra, megújjulásra, s akinek ez szükséges az anyaságra való pozitív ráhangolódásra, pozitív képek elfogadására, a velük való feltöltetkezésre, a női, anyai tapasztalatokért való hála adására.

 

A továbbiakban a Holdhoz kötődő ritmusnak egy másik személyesen megfigyelt jelenségéről szeretnék írni. 

A leggyorsabban mozgó, állatövi jegyet és ezért vibrációs színezetet váltó bolygó a Hold. Két, két és fél naponként vált jegyet. Még a hagyományos naptárainkban is fel van tüntetve, hogy milyen Holdfázisban vagyunk, Új Hold, Növekvő, Tele Hold, vagy Fogyó Hold időszaka van éppen.

A különböző asztrológusok sokat foglalkoznak a Hold jegyhelyzetbeli állásának jelentéseivel, nem egyszer még túl is nagyítva egyes állások, jegyhelyzetek jelentőségét, mivel amennyiben nincs egy átfogó, egységes képünk a személyes életfeldatainkról, ezek a részlettudások hosszútávon sokat nem érnek, sokat segítenek az életminőségünk javításában.

Éppen ezért erre nem térek ki. Számos Holdnaptár és leírás található ezekről az interneten, annak, aki bővebben informálódni szeretne, a Szepon is talál egy programot, amely ezt megmutatja.

A személyes megfigyelésem a Hold járásával kapcsolatban, hogy akkor érdemes megnézni, milyen jegyen halad keresztül a Hold, amikor különösen rossz napunk volt, és főképp akkor, amikor lelkileg rosszul érzetük magunkat, netán képzeleti szinten negatív, sötét irányba kilengtünk, amikor borús hangulatok, életérzések lettek úrrá rajtunk. Ugyanis nem kizárt, hogy meglepő, de annál egyértelműbb felfedezésekben lesz részünk, amennyiben ezeket a napokat van türelmünk felírni a naplónkba, vagy a határidős füzetünkbe, és következetesen figyelni hosszabb időn keresztül. Később pedig mélyebben értelmezni. Megfigyelhetjük, hogy sorozatosan ismétlődnek hónaponként és egybe esnek az olyan napokkal, mikor a Hold a születési képletünk valamely karmikus pontján, a legtöbbször Sárkányfarok, vagy a Lilith helyzetén vonul át. Amennyiben ez a helyzet áll fenn, akkor az azt jelenti, hogy erősen feldolgozatlan (leginkább vizes jellegű: Rák, Skorpió, Halak) karmikus tartalmaink uralkodnak rajtunk. Ilyenkor általában, a felületes önmegfigyelő számára úgy látszik, a külső nehézségek, történések miatt van  rossz kedve, borús életszemlélete, viszont miután ez rendszeresen megismétlődhet, megismétlődik, rendszeres egybeesésekkel, akkor annak bizonyára mélyebb, a külső körülményektől független, de azokat beidéző okai vannak.

Természetesen tudjuk, minden negatív érzésnek, belső átélésnek, egyensúlyvesztésnek van sorsrontó következménye. Így, kiváltképpen, ha ezek rendszeresen ismétlődnek, foglalkoznunk kell velük a feloldásuk érdekében, különben a problémák csak mélyülnek, nehezednek s mi egyre keserűbbekké, érzékenykedőbbeké, sértődékenyé válunk az évek múlásával, pedig ennek épp fordítva kellene történnie. Minél inkább megismerjük a létet, a törvényeit s oldjuk negatív önmagunkat, annál derűsebbeké, teljesebbeké, nyugodtabbakká kellene váljunk. Természetesen ennek tudatossági, életfeladat vállalási és felelősségvállalási, karma feloldási feltételei vannak. Amennyiben tehát megfigyeltük, hogy érzelmi állapotunk negatív kilengésre hajlamos s beazonosítottuk azt is, hogy ez bennünk milyen időszakokhoz, jelen esetben napokhoz és ezen belül milyen szellemi erőtérhez, állatövi jegyhez kapcsolódik, akkor már van egy kulcs, egy visszajelzés a kezünkben, s tudjuk mi az amelyre szükséges jobban odafigyelnünk, gondolkoznunk, elmélkednünk, mentalitásbeli- és gyakorlati változtatásokat hoznunk. Így, ha ezeket összekapcsoljuk a születési képletünkkel, az abból kiolvasható helytelen késztetéseinkkel, tulajdonságainkkal, valamint elgondolkozunk az adott erőtér által jelzett szellemi minőség pozitív tartalmán és funkcióján, s sikerül helyesen és lelkiismeretesen el végezni ezt a spirituális munkát, idővel oldódnak, majd megszűnnek a netán rendszeres ismétlődést mutató borongós érzelemtöltetű napok és azok negatív következményei.


A koronavírus járvány tanulságai 1
A koronavírus járvány tanulságai 1
„Mindenből lehet tanulni és kell is, a betegségekből, sorscsapásokból, hátráltatásokból pedig  különösen.” Remélem most, amikor mindenkinek le kellett lassulnia vagy állnia a járvány következtében ...

A betegség egyik forrása: a lelki tehetetlenség érzet
A betegség egyik forrása: a lelki tehetetlenség érzet
Tudjuk már, hogy a betegségek a hosszan, többszörösen, valójában naponta ismétlődően, megélt, vagy kevesebbszer ugyan, de sokkszerűen és mélyen átélt negatív érzelmekből alakulnak ki.  A negatív ...

A Vénusz - a születési képletünkben
A Vénusz - a születési képletünkben
A Vénusz által megtestesített teremtő-erő az a magnetikus, vonzó erő, amelynek hatására a két nagy polaritás, a férfi és a női, egymáshoz kezd vonzódni, el kezd közeledni, egyesülni, kiegyenlítődni ...

A Nap - a születési képletünkben
A Nap - a születési képletünkben
A Nap az öröklétbe ágyazott, de onnan kilépő, megnyilvánult egyéni éntudatot, önérzékelést és önértékelést jeleníti meg a születési képletben.A csillagjegy amelyben található a születési ...

2015 a kínai asztrológia, valamint az aritmológia szempontjából
2015 a kínai asztrológia, valamint az aritmológia szempontjából
A kínai asztrológia szerint 2015 a Kecske éve és február 9.-étől kezdődik. A Bak alapvetően a törvényekkel, a törvények ismeretével, ismertetésével és alkalmazásával áll kapcsolatban, vagyis ...