Szepo

Újholddal jött a Nyilas

Feltöltötte: Bagóné Obrusánszki Monika   ·   9 éve   ·   30681   ·   Herbálasztrológia

Van valami furcsaság abban, hogy az Újhold és a Nap jegyváltása ( 23-án lépett a Nap a Nyilas jegybe) majdnem egybeesett. Arra gondolok, hogy a Skorpió befele forduló, önelemzésre hajlamosító energiáit a Hold fényének hiánya is erősítette az utolsó napon. Másnap egy egészen más ősminőséget jelző jegybe lépett a Nap, mintha nyomatékot adott volna ennek a jegyváltásnak az Újhold.

Újholddal jött a Nyilas

Érdemes nekünk is odafigyelni testünk, lelkünk igényeire és az új energiák hatását kihasználni, hogy felkészülten érkezzünk a télbe. Szerencsére nem is kell messzire menni a segítségért, csak a konyháig. Sok fűszerünk bír melegítő erővel, amik használatával a csontig ható, tapadós hideget távol tarthatjuk magunktól. Ezek közül ajánlanék néhányat nagyanyám receptúrájával:

Fázós kezek lábak:

Minden reggel és este egy bögre meleg fahéj tea segíti a periférikus keringést, ezzel küszöbölve ki a kezek, lábak fázékonyságát.

A tea elkészítése:

Kell hozzá darabos fahéj, majdnem minden élelmiszerboltban beszerezhető. A fahéjból egy bögre teához mindenkinek akkora darab kell, amekkora a saját hüvelyujja utolsó perce (amin a köröm van), természetesen a hosszú körmöknél az ujjvég számít és nem a köröm vége.

Kellemes mellékhatásként a fahéj vírus és baktériumellenes hatással is bír.

Akinek ez kevésnek tűnik, az kiegészítheti pár csepp fahéj olajjal dúsított krémmel, amit fázós kezébe lábába masszíroz reggel és este.

Magas láz esetén a teát nem javaslom, mivel a testhőt emeli.

Lelkileg a fahéj Nap jellegű energiája miatt vidám hangulatot visz a szürke hétköznapokba.

Köhögés:

Ha sikerült elkapni valami köhögtető „kórságot” érdemes megpróbálni a kakukkfű teakúrát (hölgyeknél menstruáció alatt ellenjavallt, mert komoly alhasi vérbőséget okozhat). A kakukkfű oldja a lerakódott nyákot, és megakadályozza hogy a felső-légúti hurutból komolyabb baj legyen.

Tea elkészítése:

Mivel a kakukkfű erős hatású, egy bögre forró vízhez csak egy mokkáskanálnyi kakukkfüvet kell fölhasználni (filteresből egy filter fél liter vízhez), nem kell főzni, csak forrázni és a leforrázott füvet letakarva hűlni hagyni. Amint szoba-hőmérsékletűre hűl le kell szűrni, majd lehetőleg mézzel ízesítve kis kortyokban lassan el kell fogyasztani. Napi adag két bögre, egyet délelőtt, egyet délután érdemes megiszogatni.

Lelkileg a kakukkfű fűszeres ízével és energiájával a mindennapok unalmát is képes elűzni segíteni.

Emésztési gondok:

Ha az elkapott nyavalya nem köhögtet, hanem az emésztésünket támadja, akkor a régi jól bevált borsos mentával lehet kiűzni a bajt.

Borsos menta teát szintén forrázással készíthetünk, ugyanúgy mint az előzőekben leírt kakukkfű teát, csak a mennyiség változik, mivel itt a mérték nem a mokkás, hanem az eggyel nagyobb teás kanál, (filteresből egy filter egy bögre azaz két és fél dl vízhez).

Ellenjavallata felnőtteknél nincs, ha csak nem szed valaki homeopátiás szert, mivel akkor a mentol minden fajtája ellenjavallt, a homeopátiás készítmények hatását rontja.

Lelkileg a menta segít a mindennapi gondokon felülemelkedni, hogy a taposómalom ne tudjon a mélybe ragadni.

Egészen más lehetőségek is vannak amiket igénybe vehetünk, hogy a Nap jegyváltását kihasználjuk, erősítsük és magunknak is megszerezzük a Nyilas pozitív életszemléletét, és tettre kész energiáit.

A nyilas színei a sötétkék és a narancs. Minden narancs színű gyümölcs és zöldség ezt az energiát adja szervezetünknek, a sötétkék ruhák, kiegészítők pedig ugyanezt sugározzák. Ezzel mind belsőleg, mind külsőleg erősebbnek, energikusabbnak érezhetjük magunkat.


Mi a baj az érzésekkel? Harag.
Az előző írásomban az elfojtott félelemről írtam, és kimaradt az asztrológiai analógia, amit a cikk elején pótolok. Most ugyanabból az aspektusból (az érzelem elfojtása, vagy túltengése által ...

Mi a baj az érzésekkel? Félelem.
Az elnyomott érzések, érzelmek előbb-utóbb fizikai tünetekben, akár betegségekben kerülnek elő, amikor aztán újabb elnyomás (gyógyszerrel) rá a válasza a mai kor emberének. A régi korok embere ...

Mi a baj az érzésekkel?
Ma egy nagyon „ütős” fél mondatra kaptam föl a fejemet, ami a rádióban hangzott el. A délutáni műsorban (főzés közben) hallottam, hogy a mai ember „érzelmek helyett információkat kap”. Elgondolkodtam, ...

A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 3
A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 3
A hatalom fogalmával furcsa módon az utóbbi napokban sokat találkozom. Régebben nem került szóba a fogalom az egyes emberi életek elemzésekor, csak kiemelt pozícióban dolgozóknál, mostanában azonban ...

A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 2
A hatalom szelídsége, a szelídség hatalma 2
Miért baj, hogy a család, mint olyan hanyatlik? Miért kellene visszaszerezni a régi értékeket? Miért kellene minden gyermeknek két szülő nevelése alatt fölnőni? Mit jelent a címben a hatalom szelídsége? ...