Szepo

Vírustagadók?

Feltöltötte: János-Széll István   ·   8 hónapja   ·   1144   ·   Ez meg az

A Korona-vírus járvány, és az azzal kapcsolatos mindenféle intézkedés számos ponton kérdéses, viszont jelenleg nincs esély a párbeszédre, és az objektív, tiszta tudományos nézetek egyeztetése is – úgy néz ki – lehetetlen. Soha ennyire nem volt szembetűnő a tudomány bepiszkítása a gazdasági és politikai érdekekkel, mint most. Soha ennyire nem volt szembetűnő a tudományos dogma és a propaganda. Azok az emberek, akik nem felejtettek el gondolkodni, miközben a jólétet hajszolták, számos kérdést megfogalmaznak, esetleg kutatnak, körülnéznek, elemeznek. Míg a főáramú média egyetlen nézőpontot ismételget, és a közösségi média is minden más nézőpontot igyekszik moderálni (ami már alapjában gyanús), addig tudósok, orvosok szólalnak fel más nézőpontokat elemezve, de az ő hangjuk valahogy elenyészik a nagy apparátusi szólamok hangos és szinte agresszív szólamai mellett.

Vírustagadók?

A tudomány attól tudomány, hogy objektív, és a tudomány soha nem volt egyetlen ember vagy csoport önkényes véleménye. A tudomány berkeiben mindig párbeszéd van, viták vannak, ellenkező nézetek csapnak össze, mindaddig, amíg az igazság felszínre nem kerül. Tudományos vita tárgyát képezhetné az, hogy mennyire ártalmas a Korona vírus, vagy mennyire indokolt a maszk viselése, illetve, hogy a különböző lezárások és karanténok hasznosak-e a jelenlegi járvány megfékezésében. Az is tudományos vita tárgya kellene hogy legyen, hogy lehet-e védőoltás a Koronavírus ellen, illetve a védőoltás tud-e annyira hatékony lenni, hogy hosszabb időre megfékezi a járványt.

Jelenleg azt tudjuk, hogy vannak a hivatalos propagandával szemben álló vélemények. Számos tudós szólal meg, kérdéseket tesz fel, számos tudományos kutatás születik.

Ennek ellenére ezeket a véleményeket, kutatásokat nem közli a hivatalos média. Hogy a saját dolgát leegyszerűsítse, a főáramú média vírustagadóknak nevez mindenkit (akár laikus, akár tudós), aki nem az épp mindenhol harsogott álláspontot képviseli. A legtöbben még cinikusan hozzáteszik, hogy “a föld lapos”, ezzel is érzékeltetve, hogy bárki, aki nem ért egyet a főáramú állásponttal, az hülye. És persze a jól bevált eljárás miatt, amelyben egy véleményt azzal próbálnak hitelteleníteni, hogy mellette ismételgetnek képtelenségeket, addig, amíg az emberek fejében ezek összekapcsolódnak. Ennek hatása nem más, mint az, hogy a fotelharcos (jelen esetben foteltudós) fejében a lapos Föld elmélet ugrik be, ha azt hallja, hogy a maszk nem véd meg a járványtól.

Ott tartunk, hogy az a fotelharcos, aki a közösségi médiában a hivatalos verziót képviseli, sokkal okosabb, mint az a virológus, aki megkérdőjelezi a maszk viselésének hasznát a jelen járvány megfékezésében. A média szokásos szlogenjei, miszerint a vírustagadók miatt nehezebb a járvány megfékezése, a vírustagadók miatt megy tönkre a gazdaság, felszínes és erőltetett, és miközben semmiféle valóságalapja nincs, nem is tudományos.

Egyrészt, mert azok között, aki nem ért egyet a jelenlegi intézkedésekkel, annak igen kevés százaléka vírustagadó. A legtöbben nem tagadják a vírus létezését, viszont megkérdőjelezik a jelenlegi álláspontokat.

Lássuk be, hogy a főáramú véleménynek nincs tudományos alapja. Ha lenne, akkor ott lenne mögötte a tudományos párbeszéd, a kutatások, az összecsapások, vélemények ütköztetése – de nincs semmi. Nagyon gyorsan, a semmiből kipattant tézisek lepték el a médiát, és váltak általánossá. Tudományos párbeszéd nélkül hoztak szigorításokat, adtak el rengeteg kézfertőtlenítőt és maszkot, zártak embereket karanténba, nem beszélve arról, hogy alapvető emberi jogokat sértettek meg a tesztelésekkel, kezeléssel.

Hol vannak azok a tudományos kutatások, amik az intézkedéseket alátámasztják?

Miért nem hallani a főáramú médiában a többi tudós hangját?

Miért nem választják külön a tünetmentes fertőzötteket és a tünettel rendelkezőket az eljárások szintjén? Hisz nem mindegy, hogy valakiben ott van a SARS-COV2 vírus, vagy COVID beteg. Ugyanúgy, ahogy nem mindegy, hogy valaki HIV fertőzött vagy AIDS-es. De azt is mondhatnám, hogy minden emberben vannak rákos sejtek, de még sem mindenki rákbeteg – a kemoterápiát és a sugárterápiát ezért nem alkalmazzák minden emberre, akiben rákos sejt található.

Nézzünk meg pár jól érzékelhető jelenséget a Koronavírus járvánnyal kapcsolatban, és tegyük fel a kérdéseket. Hogy miért? Mert gondolkodni, elemezni, megkérdőjelezni soha nem volt szégyen.

Első és legszembetűnőbb: nincs párbeszéd. Sem tudományos, sem politika, sem semmilyen.

Két verzió van: hivatalos, és a hülyék.

Ide kapcsolódó kérdések:

Miért nem szólalhatnak fel a hivatalos médiában azok a virológusok, orvosok, tudósok, akik más következtetéseket vontak le, más állásponton vannak?

Miért moderálja vagy tiltja le ezeket a szakembereket a közösségi média?

(Itt nem elfogadható válasz a foteltudósok részéről az, hogy “mert hülyék vagytok, azért”. Bár tudjuk, hogy a foteltudósok nem tudnak érveket felsorakoztatni, csak személyeskedni tudnak.)

Kinek vagy kiknek áll az érdekében a jelenlegi intézkedés?

Néhány tény:

A maszk viselésének hatékonysága a járványban nincs tudományosan bizonyítva. (ha most azt mondanád, hogy akkor a műtőben az orvosok is vegyék le a maszkot, szólok, hogy igyál kevesebbet, már csak azért, hogy e két dolgot képes legyél megkülönböztetni.)

A karanténnak és más szigorításoknak a létjogosultsága a jelenlegi Koronavírus járványban nincs tudományosan bizonyítva.

A COVID betegség halálozási rátája nem ismert. És addig nem is lehet ismert, amíg hamisítják az elhalálozási statisztikákat.

A COVID betegség kezelése kísérletezés, nem tudomány. Nincs rá konkrét gyógymód.

Nem tudjuk, hogy a fertőzés ad-e hosszútávú védettséget. Amíg ezt nem tudjuk, mire alapozzuk az oltást?

A tesztelésnek elég nagy a hibaszázaléka. Miért? Mert a teszt genetikai anyagot (RNS) mutat ki, nem a konkrét vírust, és ez a genetikai anyag sok esetben előfordulhat az emberben. Emiatt a hivatalos számok, melyek a fertőzöttek számát illeti, csak körülbelüliek.

A legfontosabb tudományos álláspontok, amelyek nem jelennek meg a hivatalos médiában, de szakemberektől származnak:

A Koronavírus fertőzöttek elhalálozási rátája nem nagyobb, mint a szezonális influenzáé.

Az idén az első félévben nem haltak meg többen, mint a tavaly az első félévben.

A maszk viselése nem véd meg a járvány ellen.

Olyan oltás nem készíthető, amely hosszú távra védetté tesz a fertőzéssel szemben.

A Koronavírus fertőzés miatt elhunytak számát hamisítják.

A lezárásoknak nincs létjogosultsága.

A teszteknek nagyon nagy a hibaszázaléka.

És most nem is megyek bele más, olyan összefüggések vizsgálatába, amely hallatán azonnal összeesküvés-elmélet gyártónak titulálnának.

De ha azt mondom, hogy ez az egész Koronavírus kérdés manipuláció, nem vírustagadó vagyok, hanem tényszerű, ugyanis a kérdés nem az, hogy van vagy nincs vírus, hanem az, hogy miért kell ennyire erőltetni a tudománytalan verziót, miért kell ellehetetleníteni a párbeszédet, miért nincs az intézkedések mögött tudomány, és miért hamisítják a statisztikákat.

Egyszóval, miért tagadják a nyilvánvalót.

Én csak annyit kérek, ha kérhetek, hogy ha egy virológus, orvos vagy tudós azt mondja, hogy a maszk viselése haszontalan, azt ne bírálja felül újságíró, politikus vagy foteltudós, mert ehhez semmi joga és alapja nincsen. A foteltudós tanuljon meg elemezni, gondolkodni, kutatni, a politikus igyekezzen az embereknek jólétet teremteni, és az újságíró közölje a tényeket, és az összes szakember véleményét. Illetve, ha ezt nem meri, mert akkor az állását kockáztatja, legalább ne fölényeskedjen a gondolkodókkal szemben.

Kedves olvasó! Szeretnél hozzászólni a cikkhez? Vagy csak egy gondolkodó és kutató közösségre vágysz? Egy olyan portál tagja szeretnél lenni, ahol elmondhatod a véleményed?
Kérd a meghívást a Csapatba: csapat.szepo.com

„Minden az Egy varázslata” - Az egyetemes hagyomány Hamvas Béla Karneváljában
„Minden az Egy varázslata” - Az egyetemes hagyomány Hamvas Béla Karneváljában
Természetes módon vetődik fel az egyetemes hagyomány jelenléte a Karneválban. Elég arra gondolnunk, hogy Hamvas a regény írásának megkezdése (1948) előtt négy évvel fejezte be az őskori emberiség ...

Váncsa Zalán: Ősbizlomhiány és önátverés
Váncsa Zalán: Ősbizlomhiány és önátverés
Az állandó bebiztosítás az ősbizalom hiányát mutatja. Magamból kiindulván és több embert megfigyelve azt vettem észre, miképpen az emberek legnagyobb része észre sem veszi, avagy tudatosan is eltitkol ...

Váncsa Zalán: Hazatértem
Váncsa Zalán: Hazatértem
Valami életet lehelő, barátságos sugallat keringett a levegőben, mintha tavaszi lenne már, noha a hó enyhe illata belemosolygott a táj ébredező játékába s óvatosságra intette a kertben ugrándozó ...

Váncsa Zalán: Honvágy
Váncsa Zalán:  Honvágy
- a tört lét érzése –

Váncsa Zalán: A sminkelésről és hajfestésről – az önértékelési zavar ismérveiről (2.rész)
Váncsa Zalán: A sminkelésről és hajfestésről – az önértékelési zavar ismérveiről (2.rész)
5.Ami félreértést okozhat az az, hogy a sminkelés bármily formája nem a kábítás egy eszköze, ez tévedés, dehogynem, mivel ha valaki pusztán ritkán enged neki, ha valaki esetleg csak egyszer-egyszer ...