Szepo

Vírustagadók?

Feltöltötte: János-Széll István   ·   4 éve   ·   3950   ·   Ez meg az

A Korona-vírus járvány, és az azzal kapcsolatos mindenféle intézkedés számos ponton kérdéses, viszont jelenleg nincs esély a párbeszédre, és az objektív, tiszta tudományos nézetek egyeztetése is – úgy néz ki – lehetetlen. Soha ennyire nem volt szembetűnő a tudomány bepiszkítása a gazdasági és politikai érdekekkel, mint most. Soha ennyire nem volt szembetűnő a tudományos dogma és a propaganda. Azok az emberek, akik nem felejtettek el gondolkodni, miközben a jólétet hajszolták, számos kérdést megfogalmaznak, esetleg kutatnak, körülnéznek, elemeznek. Míg a főáramú média egyetlen nézőpontot ismételget, és a közösségi média is minden más nézőpontot igyekszik moderálni (ami már alapjában gyanús), addig tudósok, orvosok szólalnak fel más nézőpontokat elemezve, de az ő hangjuk valahogy elenyészik a nagy apparátusi szólamok hangos és szinte agresszív szólamai mellett.

Vírustagadók?

A tudomány attól tudomány, hogy objektív, és a tudomány soha nem volt egyetlen ember vagy csoport önkényes véleménye. A tudomány berkeiben mindig párbeszéd van, viták vannak, ellenkező nézetek csapnak össze, mindaddig, amíg az igazság felszínre nem kerül. Tudományos vita tárgyát képezhetné az, hogy mennyire ártalmas a Korona vírus, vagy mennyire indokolt a maszk viselése, illetve, hogy a különböző lezárások és karanténok hasznosak-e a jelenlegi járvány megfékezésében. Az is tudományos vita tárgya kellene hogy legyen, hogy lehet-e védőoltás a Koronavírus ellen, illetve a védőoltás tud-e annyira hatékony lenni, hogy hosszabb időre megfékezi a járványt.

Jelenleg azt tudjuk, hogy vannak a hivatalos propagandával szemben álló vélemények. Számos tudós szólal meg, kérdéseket tesz fel, számos tudományos kutatás születik.

Ennek ellenére ezeket a véleményeket, kutatásokat nem közli a hivatalos média. Hogy a saját dolgát leegyszerűsítse, a főáramú média vírustagadóknak nevez mindenkit (akár laikus, akár tudós), aki nem az épp mindenhol harsogott álláspontot képviseli. A legtöbben még cinikusan hozzáteszik, hogy “a föld lapos”, ezzel is érzékeltetve, hogy bárki, aki nem ért egyet a főáramú állásponttal, az hülye. És persze a jól bevált eljárás miatt, amelyben egy véleményt azzal próbálnak hitelteleníteni, hogy mellette ismételgetnek képtelenségeket, addig, amíg az emberek fejében ezek összekapcsolódnak. Ennek hatása nem más, mint az, hogy a fotelharcos (jelen esetben foteltudós) fejében a lapos Föld elmélet ugrik be, ha azt hallja, hogy a maszk nem véd meg a járványtól.

Ott tartunk, hogy az a fotelharcos, aki a közösségi médiában a hivatalos verziót képviseli, sokkal okosabb, mint az a virológus, aki megkérdőjelezi a maszk viselésének hasznát a jelen járvány megfékezésében. A média szokásos szlogenjei, miszerint a vírustagadók miatt nehezebb a járvány megfékezése, a vírustagadók miatt megy tönkre a gazdaság, felszínes és erőltetett, és miközben semmiféle valóságalapja nincs, nem is tudományos.

Egyrészt, mert azok között, aki nem ért egyet a jelenlegi intézkedésekkel, annak igen kevés százaléka vírustagadó. A legtöbben nem tagadják a vírus létezését, viszont megkérdőjelezik a jelenlegi álláspontokat.

Lássuk be, hogy a főáramú véleménynek nincs tudományos alapja. Ha lenne, akkor ott lenne mögötte a tudományos párbeszéd, a kutatások, az összecsapások, vélemények ütköztetése – de nincs semmi. Nagyon gyorsan, a semmiből kipattant tézisek lepték el a médiát, és váltak általánossá. Tudományos párbeszéd nélkül hoztak szigorításokat, adtak el rengeteg kézfertőtlenítőt és maszkot, zártak embereket karanténba, nem beszélve arról, hogy alapvető emberi jogokat sértettek meg a tesztelésekkel, kezeléssel.

Hol vannak azok a tudományos kutatások, amik az intézkedéseket alátámasztják?

Miért nem hallani a főáramú médiában a többi tudós hangját?

Miért nem választják külön a tünetmentes fertőzötteket és a tünettel rendelkezőket az eljárások szintjén? Hisz nem mindegy, hogy valakiben ott van a SARS-COV2 vírus, vagy COVID beteg. Ugyanúgy, ahogy nem mindegy, hogy valaki HIV fertőzött vagy AIDS-es. De azt is mondhatnám, hogy minden emberben vannak rákos sejtek, de még sem mindenki rákbeteg – a kemoterápiát és a sugárterápiát ezért nem alkalmazzák minden emberre, akiben rákos sejt található.

Nézzünk meg pár jól érzékelhető jelenséget a Koronavírus járvánnyal kapcsolatban, és tegyük fel a kérdéseket. Hogy miért? Mert gondolkodni, elemezni, megkérdőjelezni soha nem volt szégyen.

Első és legszembetűnőbb: nincs párbeszéd. Sem tudományos, sem politika, sem semmilyen.

Két verzió van: hivatalos, és a hülyék.

Ide kapcsolódó kérdések:

Miért nem szólalhatnak fel a hivatalos médiában azok a virológusok, orvosok, tudósok, akik más következtetéseket vontak le, más állásponton vannak?

Miért moderálja vagy tiltja le ezeket a szakembereket a közösségi média?

(Itt nem elfogadható válasz a foteltudósok részéről az, hogy “mert hülyék vagytok, azért”. Bár tudjuk, hogy a foteltudósok nem tudnak érveket felsorakoztatni, csak személyeskedni tudnak.)

Kinek vagy kiknek áll az érdekében a jelenlegi intézkedés?

Néhány tény:

A maszk viselésének hatékonysága a járványban nincs tudományosan bizonyítva. (ha most azt mondanád, hogy akkor a műtőben az orvosok is vegyék le a maszkot, szólok, hogy igyál kevesebbet, már csak azért, hogy e két dolgot képes legyél megkülönböztetni.)

A karanténnak és más szigorításoknak a létjogosultsága a jelenlegi Koronavírus járványban nincs tudományosan bizonyítva.

A COVID betegség halálozási rátája nem ismert. És addig nem is lehet ismert, amíg hamisítják az elhalálozási statisztikákat.

A COVID betegség kezelése kísérletezés, nem tudomány. Nincs rá konkrét gyógymód.

Nem tudjuk, hogy a fertőzés ad-e hosszútávú védettséget. Amíg ezt nem tudjuk, mire alapozzuk az oltást?

A tesztelésnek elég nagy a hibaszázaléka. Miért? Mert a teszt genetikai anyagot (RNS) mutat ki, nem a konkrét vírust, és ez a genetikai anyag sok esetben előfordulhat az emberben. Emiatt a hivatalos számok, melyek a fertőzöttek számát illeti, csak körülbelüliek.

A legfontosabb tudományos álláspontok, amelyek nem jelennek meg a hivatalos médiában, de szakemberektől származnak:

A Koronavírus fertőzöttek elhalálozási rátája nem nagyobb, mint a szezonális influenzáé.

Az idén az első félévben nem haltak meg többen, mint a tavaly az első félévben.

A maszk viselése nem véd meg a járvány ellen.

Olyan oltás nem készíthető, amely hosszú távra védetté tesz a fertőzéssel szemben.

A Koronavírus fertőzés miatt elhunytak számát hamisítják.

A lezárásoknak nincs létjogosultsága.

A teszteknek nagyon nagy a hibaszázaléka.

És most nem is megyek bele más, olyan összefüggések vizsgálatába, amely hallatán azonnal összeesküvés-elmélet gyártónak titulálnának.

De ha azt mondom, hogy ez az egész Koronavírus kérdés manipuláció, nem vírustagadó vagyok, hanem tényszerű, ugyanis a kérdés nem az, hogy van vagy nincs vírus, hanem az, hogy miért kell ennyire erőltetni a tudománytalan verziót, miért kell ellehetetleníteni a párbeszédet, miért nincs az intézkedések mögött tudomány, és miért hamisítják a statisztikákat.

Egyszóval, miért tagadják a nyilvánvalót.

Én csak annyit kérek, ha kérhetek, hogy ha egy virológus, orvos vagy tudós azt mondja, hogy a maszk viselése haszontalan, azt ne bírálja felül újságíró, politikus vagy foteltudós, mert ehhez semmi joga és alapja nincsen. A foteltudós tanuljon meg elemezni, gondolkodni, kutatni, a politikus igyekezzen az embereknek jólétet teremteni, és az újságíró közölje a tényeket, és az összes szakember véleményét. Illetve, ha ezt nem meri, mert akkor az állását kockáztatja, legalább ne fölényeskedjen a gondolkodókkal szemben.


Nocebo, avagy a modern kor fekete mágiája
Nocebo, avagy a modern kor fekete mágiája
Ebben a cikkben kényelmet megzavaró gondolatok vannak. Olyan gondolatok, amelyek feltételeznek valamit, amit tovább lehet gondolni, elemezni. Aki továbbra is a hatalmon lévők jóhiszeműségében és ártatlanságában ...

Kvantumfizika és a világnézetek harca
Kvantumfizika és a világnézetek harca
Az eddigiekben tisztáztuk, hogy az emberek által észlelt és megélt valóság egy szuperpozíció materializálódása, és ez a megjelenő valóság minden esetben a szemlélő tudatának függvénye. Az, hogy ...

Kvantumfizika és a felelősség
Kvantumfizika és a felelősség
A kvantumfizika tudománya megértést ad a felelősség megélésére is, hisz amikor a Schrödinger dobozát kinyitjuk, hogy megnézzük a macskát, akkor a mi felelősségünk az, hogy a macska él vagy halott. ...

Kvantumfizika és Isten szuperpozíciója
Kvantumfizika és Isten szuperpozíciója
A kvantummechanika a tudománynak egy olyan ága, melyben találkozni látszik a tudományos felfedezés és a hagyomány dimenziója. Az, amit a hagyomány, és több, a hagyomány témájában jártas, és azt ...

A járvány metafizikai megközelítése
A járvány metafizikai megközelítése
Eddig a járvánnyal kapcsolatban inkább társadalmi szempontok alapján írtam, ezekben az írásokban a párbeszéd hiányára és az egyoldalúságra koncentrálva. Ez a társadalmi, politikai és tudományos ...