Szepo

A szellemi portál szabályzata

(utoljára módosítva 2016 március 4)

Általános szabályzati irányelvek

A portálon található, nem regisztrált tagok számára is elérhető cikkek a creative commons licenc alá tartoznak (a portál anyaga szabadon másolható, a forrás megjelölésével). Írást beküldeni, megjegyzést írni csak regisztrált felhasználónak engedélyezett. A közösségi portálokon, a megosztott tartalmakhoz fűzött hozzászólásokért semmilyen módon nem felelünk.

Regisztráció után életbe lépő szabályok

Általános érvényű szabályok
Azzal, hogy beregisztráltál a portálra, maradéktalanul elfogadod a szabályzatot.
Csak négy dolgot kell figyelembe vegyél, ha részt veszel aktívan a közösségben:
- Az oldalon tilos illegális anyagokhoz vezető linket kitenni, illetve olyan írást, képet közölni, amelynek közlésébe a szerzője nem egyezett bele. Tilos torrent vagy más fájlmegosztó oldalra vezető linket közölni, abban az esetben, ha a letölthető fájl nem ingyenes.
- Az oldalon tilos egy másik ember személyes dolgait közölni (privát beszélgetés, e-mail, chat), ha az nem egyezett bele. Tilos zárt csoportban megjelenő hozzászólások közlése, idézése a csoporton kívül. Tilos privát üzenetben kapott tartalmat közzétenni, ha annak szerzője nem adott rá engedélyt. A portálon közölt írások más weboldalakon csak akkor közölhetőek, ha az írások publikusak (irodalmi szoba, cikkek), és ha a forrást megjelöljük. Olyan tartalmat nem szabad máshol megjeleníteni, amely csak regisztrált felhasználók számára elérhető.
- Az oldalon tilos a szellemtudományok (például asztrológia) és az ezzel foglalkozó emberek (asztrológusok) lejáratása, hiteltelenítése, tilos a vita provokálása
- Az oldalon tilos a szellemtudományokkal foglalkozó emberek részéről a hozzá nem értő személyek kinevetése, szidása, hiteltelenítése. Vitatkozni csakis zárt csoportban megengedett.

Szabálysértés esetén
A szabályzat megsértése figyelmeztetést vonhat maga után, és három figyelmeztetés kitiltással jár. Az oldal adminisztrátorainak és moderátorainak jogában áll a nem megfelelő írásokat kimoderálni semmilyen előzetes figyelmeztetés nélkül. Súlyos visszaélés esetén azonnali kitiltás is szóba jöhet.
Ha kérdésed van, írj az adminisztrátornak privát üzenetet, illetve e-mailt a kapcsolat@szepo.com címre.

Regisztrálási és fiók törlési szabályzat
A portálra szabadon és ingyenesen lehet regisztrálni.
Regisztrálás után, bár nem kötelező, de ajánlatos a profil adatokat megadni. A profil nélküli személyek részéről nem fogadunk el jelentgetést, reklamációt.
Bármikor, bármilyen körülmények között lehetőséged van a regisztrációdat törölni. A regisztrációd törlésével profil adataid, és a feltöltött képeid is törlésre kerülnek.
A portálon az írásaid, csoportjaid, és más aktivitásod megmaradnak, a portál épségének és folyamatosságának megőrzése érdekében.

Pontrendszer, rang szabályzat
A portálon való részvétel pontok és rangok alapján működik. A pontok a rangokat, illetve a hozzáféréseket határozzák meg.
A portálon a legtöbb tevékenységre pontot kapunk (1 - 50 között, attól függően, hogy milyen tevékenységről van szó), illetve pontot nyerhetünk versenyekben, és az adminisztrátorok is megjutalmazhatnak pontokkal. Irodalmi szobába, galériába művet közölni például 300 pont fölött lehetséges. Ha valahol nincs lehetőségünk írni, hozzászólni, akkor az azt jelenti hogy nincs elég pontunk hozzá, illetve a profilunk nincs kitöltve.
Pontokat azzal is szerezhetünk, ha kitöltjük a profilunkat, képeket töltünk fel magunkról, vagy használjuk a “Tetszik” gombot.
A pontokat el is lehet veszíteni, a következő esetben:
- ha figyelmeztetésben részesültünk, 100 pontot veszítünk.
A figyelmeztetések 6 hónap után évülnek el. Három felhalmozott figyelmeztetés kitiltáshoz vezet.
A rangok a következőképpen alakulnak:
- amíg nincs a profilunk kitöltve, rangtalanok vagyunk, és nincs lehetőségünk hozzászólásokat írni. Tehát addig csak mint passzív szemlélődő vehetünk részt a portálon.
- a profil kitöltése után a Kezdő rangot kapjuk
- normál felhasználó rangot 300 pont felett kapunk
- a szuper felhasználóhoz 2000 pont kell
- az elit rangot 5000 pontnál érjük el.
- a Szuperelit rangot 50000 pont után kapjuk meg.

A kommunikáció
A szabályzatot sértő írások törlésre kerülhetnek, a felhasználó pedig figyelmeztetésben részesülhet. Ha ilyen szabálysértést észlelünk, jelenteni lehet azt az adminisztrátoroknak.
Ugyanakkor, ha egy írással nem értünk egyet, de az nem sérti a szabályzatot, akkor jelentés helyett egyszerűen rejtsük el a megfelelő link-el. Az elrejtés után az illető írás (fórum-téma, link-ajánlat, irodalmi mű, galéria-kép) többé nem fog megjelenni.

A galéria és az irodalmi szoba szabályzata
Ezekre a helyekre csak saját mű feltöltése engedélyezett.
A feltöltött művek csak adminisztrátori jóváhagyás után lesznek mindenki számára láthatóak.
Ha a feltöltött mű nem felel meg a szabályzatnak, az adminisztrátorok elutasíthatják annak megjelenését.
Az elutasítás a mű törlésével jár együtt.
A galériába illetve az irodalmi szobába feltöltött művek nyilvánosan is láthatóak lehetnek, nem SZEPO - tagok számára is!

Egyéb képekkel kapcsolatos szabályzat
A portálra feltöltött felhasználói képek, profilképek csak a regisztrált tagok, illetve megosztástól függően csak ismerősök számára látható, vagy csak a feltöltő láthatja. Tilos a felhasználók képet lementeni, más weboldalon közzétenni. Ez a művelet azonnali kitiltáshoz vezet. Tilos a portálra más fotóit feltenni, ha abba a tulajdonosa nem egyezett bele.

Joggal kapcsolatos információkat itt olvashatsz.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz.

 • Bejelentkezés
  Automatikus bejelentkezés


  Regisztráció  |  Elfelejtettem a jelszót
 • Jelszó kérése
  Egy új jelszó lesz generálva és elküldve a beírt e-mail címre,
  amelyet belépés után a saját fiókom menüben bármikor megváltoztathatsz.  Belépés  |  Regisztráció