Szepo
Kedves felhasználók! A Szepo közösségi része július 15.-én megszűnik. Nem lesz lehetséges a regisztráció vagy a belépés, és minden személyes adat (felhasználók, profilok, bejegyzések) törlésre kerül. Ha van olyan bejegyzésed, fotód, amit lementenél, kérünk ezt tedd meg addig. A portálon csak a cikkek és azok szerzői maradnak meg.
A közösség a szabadszoba.net portálra kerül, ott újra kell regisztrálnod, ha szeretnél részt venni a közösségben.

A szellemi portál szabályzata

(utoljára módosítva 2016 március 4)

Általános szabályzati irányelvek

A portálon található, nem regisztrált tagok számára is elérhető cikkek a creative commons licenc alá tartoznak (a portál anyaga szabadon másolható, a forrás megjelölésével). Írást beküldeni, megjegyzést írni csak regisztrált felhasználónak engedélyezett. A közösségi portálokon, a megosztott tartalmakhoz fűzött hozzászólásokért semmilyen módon nem felelünk.

Regisztráció után életbe lépő szabályok

Általános érvényű szabályok
Azzal, hogy beregisztráltál a portálra, maradéktalanul elfogadod a szabályzatot.
Csak négy dolgot kell figyelembe vegyél, ha részt veszel aktívan a közösségben:
- Az oldalon tilos illegális anyagokhoz vezető linket kitenni, illetve olyan írást, képet közölni, amelynek közlésébe a szerzője nem egyezett bele. Tilos torrent vagy más fájlmegosztó oldalra vezető linket közölni, abban az esetben, ha a letölthető fájl nem ingyenes.
- Az oldalon tilos egy másik ember személyes dolgait közölni (privát beszélgetés, e-mail, chat), ha az nem egyezett bele. Tilos zárt csoportban megjelenő hozzászólások közlése, idézése a csoporton kívül. Tilos privát üzenetben kapott tartalmat közzétenni, ha annak szerzője nem adott rá engedélyt. A portálon közölt írások más weboldalakon csak akkor közölhetőek, ha az írások publikusak (irodalmi szoba, cikkek), és ha a forrást megjelöljük. Olyan tartalmat nem szabad máshol megjeleníteni, amely csak regisztrált felhasználók számára elérhető.
- Az oldalon tilos a szellemtudományok (például asztrológia) és az ezzel foglalkozó emberek (asztrológusok) lejáratása, hiteltelenítése, tilos a vita provokálása
- Az oldalon tilos a szellemtudományokkal foglalkozó emberek részéről a hozzá nem értő személyek kinevetése, szidása, hiteltelenítése. Vitatkozni csakis zárt csoportban megengedett.

Szabálysértés esetén
A szabályzat megsértése figyelmeztetést vonhat maga után, és három figyelmeztetés kitiltással jár. Az oldal adminisztrátorainak és moderátorainak jogában áll a nem megfelelő írásokat kimoderálni semmilyen előzetes figyelmeztetés nélkül. Súlyos visszaélés esetén azonnali kitiltás is szóba jöhet.
Ha kérdésed van, írj az adminisztrátornak privát üzenetet, illetve e-mailt a kapcsolat@szepo.com címre.

Regisztrálási és fiók törlési szabályzat
A portálra szabadon és ingyenesen lehet regisztrálni.
Regisztrálás után, bár nem kötelező, de ajánlatos a profil adatokat megadni. A profil nélküli személyek részéről nem fogadunk el jelentgetést, reklamációt.
Bármikor, bármilyen körülmények között lehetőséged van a regisztrációdat törölni. A regisztrációd törlésével profil adataid, és a feltöltött képeid is törlésre kerülnek.
A portálon az írásaid, csoportjaid, és más aktivitásod megmaradnak, a portál épségének és folyamatosságának megőrzése érdekében.

Pontrendszer, rang szabályzat
A portálon való részvétel pontok és rangok alapján működik. A pontok a rangokat, illetve a hozzáféréseket határozzák meg.
A portálon a legtöbb tevékenységre pontot kapunk (1 - 50 között, attól függően, hogy milyen tevékenységről van szó), illetve pontot nyerhetünk versenyekben, és az adminisztrátorok is megjutalmazhatnak pontokkal. Irodalmi szobába, galériába művet közölni például 300 pont fölött lehetséges. Ha valahol nincs lehetőségünk írni, hozzászólni, akkor az azt jelenti hogy nincs elég pontunk hozzá, illetve a profilunk nincs kitöltve.
Pontokat azzal is szerezhetünk, ha kitöltjük a profilunkat, képeket töltünk fel magunkról, vagy használjuk a “Tetszik” gombot.
A pontokat el is lehet veszíteni, a következő esetben:
- ha figyelmeztetésben részesültünk, 100 pontot veszítünk.
A figyelmeztetések 6 hónap után évülnek el. Három felhalmozott figyelmeztetés kitiltáshoz vezet.
A rangok a következőképpen alakulnak:
- amíg nincs a profilunk kitöltve, rangtalanok vagyunk, és nincs lehetőségünk hozzászólásokat írni. Tehát addig csak mint passzív szemlélődő vehetünk részt a portálon.
- a profil kitöltése után a Kezdő rangot kapjuk
- normál felhasználó rangot 300 pont felett kapunk
- a szuper felhasználóhoz 2000 pont kell
- az elit rangot 5000 pontnál érjük el.
- a Szuperelit rangot 50000 pont után kapjuk meg.

A kommunikáció
A szabályzatot sértő írások törlésre kerülhetnek, a felhasználó pedig figyelmeztetésben részesülhet. Ha ilyen szabálysértést észlelünk, jelenteni lehet azt az adminisztrátoroknak.
Ugyanakkor, ha egy írással nem értünk egyet, de az nem sérti a szabályzatot, akkor jelentés helyett egyszerűen rejtsük el a megfelelő link-el. Az elrejtés után az illető írás (fórum-téma, link-ajánlat, irodalmi mű, galéria-kép) többé nem fog megjelenni.

A galéria és az irodalmi szoba szabályzata
Ezekre a helyekre csak saját mű feltöltése engedélyezett.
A feltöltött művek csak adminisztrátori jóváhagyás után lesznek mindenki számára láthatóak.
Ha a feltöltött mű nem felel meg a szabályzatnak, az adminisztrátorok elutasíthatják annak megjelenését.
Az elutasítás a mű törlésével jár együtt.
A galériába illetve az irodalmi szobába feltöltött művek nyilvánosan is láthatóak lehetnek, nem SZEPO - tagok számára is!

Egyéb képekkel kapcsolatos szabályzat
A portálra feltöltött felhasználói képek, profilképek csak a regisztrált tagok, illetve megosztástól függően csak ismerősök számára látható, vagy csak a feltöltő láthatja. Tilos a felhasználók képet lementeni, más weboldalon közzétenni. Ez a művelet azonnali kitiltáshoz vezet. Tilos a portálra más fotóit feltenni, ha abba a tulajdonosa nem egyezett bele.

Joggal kapcsolatos információkat itt olvashatsz.
Adatvédelmi tájékoztatót itt találsz.


Kőszegi Lajos - Homo normalis – Hamvas Béla
Kőszegi Lajos - Homo normalis – Hamvas Béla
Ha mottót kellene választani tanúságtételemhez, akkor a lehető legparadoxabb a következő lehetne: "reám soha senki sem hivatkozhat" (Magyar Hüperion). * Hamvas Béla 119 éves, most tehát a 11-es lenne a személy-száma, ami azt jelenti, hogy holtában is elszánt arra, hogy jobbá tegye a világot. A 11-es mester számot két 1-es alkotja. Az 1-es szám önmagában a Napot képviseli, a hatalmat, az erőt és a függetlenséget szimbolizálja. Ha a két 1-es összeadjuk, a 2-es egyszerű szám lesz az eredmény, mely a finomságot, a művészi érzéket és a fantáziagazdagságot képviseli.

János-Széll István  ·   4 napja   ·   Hamvas Béla  ·   47   0  

Várhegyi Miklós: A Sareptáról
Várhegyi Miklós: A Sareptáról
Hamvas Béla Sareptája az 1950-es évek elején született. Negyvennyolc (számozatlan) szakaszból álló, sokszólamú, szigorúan megkomponált  metafizikai elmélkedés (másképpen: lelkiségi, misztikus írás, vagy bölcseleti próza). Rangban a XX. századi világirodalom legfelsőbb fokán áll, mondjuk, a Schumacher: A guide for the perplexed (1977),  Thomas Merton: Spiritual direction and meditation (1960) és Martin Heidegger: Gelassenheit (1955) című írásai közötti térben. 

János-Széll István  ·   4 napja   ·   Hamvas Béla  ·   49   0  

Palkovics Tibor – Várhegyi Miklós - Utószó a Karneval új kiadásához
Palkovics Tibor – Várhegyi Miklós - Utószó a Karneval új kiadásához
Hamvas Béla Karneval című regényének e hétkötetes, új kiadása – amely a szerző halálának 50. évfordulójára jelenik meg – a ha­gyatékban található eredeti gépirat alapján készült. Az összesen mintegy 674 oldal terjedelmű gépirat az első lapon autorizált, Hamvas Béla kézírásával utólag számozott lapokon maradt fenn, melynek egy duplikált példánya – mint hiteles változat – megta­ lálható az Országos Széchényi Könyvtár Kézirattárában.

János-Széll István  ·   4 napja   ·   Hamvas Béla  ·   48   0  

Birkatanfolyam
Birkatanfolyam
A múltkor hallom, képzeld el, kedves barátom, hogy valaki azt mondta, nincs is olyan hogy Koronavírus. Még ilyent! Meg a másik, hogy amit a tesztek kimutatnak, nem is vírus, hanem exoszóma. Olyant is rebesgetnek egyesek, hogy a tesztek nem is hatékonyak. Na mi van, mindenki orvos lett hirtelen? Mutassák a diplomájukat! Megáll az eszem! Mit meg nem engednek maguknak.

János-Széll István  ·   5 napja   ·   Ez meg az  ·   30   0  

Ideje megállni
Ideje megállni
Rengeteg információ kering a médiában, a közösségi oldalakon a jelenlegi járványról, igaz és hamis információk egyaránt, így ideje megvizsgálni a jelenlegi Koronavírus okozta világjárványt szellemi, metafizikai szempontok alapján is. Alapul véve az előző, ebben a témában írt cikkemet, az ott leírtakat kibővítve, nézzük meg, mit is jelent számunkra ez a járvány, mit kell tennünk és mit tanulhatunk általa.

János-Széll István  ·   5 napja   ·   Ez meg az  ·   58   0  
 • Bejelentkezés
  Automatikus bejelentkezés


  Regisztráció  |  Elfelejtettem a jelszót
 • Jelszó kérése
  Egy új jelszó lesz generálva és elküldve a beírt e-mail címre,
  amelyet belépés után a saját fiókom menüben bármikor megváltoztathatsz.  Belépés  |  Regisztráció